Blinde vrouw klaagt website Beyoncé aan wegens ontoegankelijkheid gehandicapten

Een blinde vrouw heeft Beyoncé aangeklaagd. Ze beweert dat de website van de zangeres niet toegankelijk is voor blinden en slechtzienden.

cursus training workshop photoshop

Beyoncé voor en na beeldbewerking met Photoshop


De amerikaanse Mary Conner beweert dat dit de Americans With Disabilities Act overschrijdt. Deze wet die is bedoeld om gehandicapte Amerikanen gelijke rechten te geven om discriminatie tegen te gaan. Alles is mogelijk in amerika. Haar advocaat schrijft in haar aanklacht:

‘De enige echte vorm van entertainment die een gelijk speelveld biedt tussen blinden en zienden is de vreugde van muziek’


Volgens haar advocaat droomt Mary ervan ooit naar een concert van Beyoncé te gaan en ging ze daarom naar de website van Beyoncé. Daar stuitte ze op tal van obstakels die haar toegang tot de goederen en diensten op de website beperkten.

Functies voor blinden werken niet

Zo zou het menu en de navigatie niet goed werken en is het niet mogelijk om met het toetsenbord in plaats van de muis te navigeren. De eiser wil dat de website toegankelijk voor blinden en slechtzienden wordt gemaakt en een “compenserende schadevergoeding voor degenen die onwettig zijn gediscrimineerd”.

De zaak loopt nog. Ik ben benieuwd waar dit heengaat. Wordt vervolgt.

Toegankelijke websites

De les: maak je website voor zoveel mogelijk toegankelijk. Lees de onderstaande artikelen en handleidingen over richtlijnen voor gehandicapten: