Handmatig Google Analytics koppelen link zonder plugin

Eenvoudig de tracking code voor Google Analytics rechtstreeks aan je WordPress thema of website toevoegen via het functions.php bestand.

Logo cursus traing wordpress

Handmatig Google Analytics koppelen link zonder plugin

Handmatig Google Analytics WordPress koppelen en linken zonder plugin

Als u liever geen plugin gebruikt, is het ook vrij eenvoudig om de code voor rechtstreeks aan uw toe te voegen via uw functions.php bestand.

Als u inderdaad deze handmatige route wilt nemen, is het belangrijk dat u een child thema maakt, zodat uw tracking code niet wordt overschreven elke keer dat u uw WordPress thema update. Voordat u iets verandert, is het altijd een goede gewoonte om eerst een te maken.

Zodra uw child thema actief is, moet u uw Google Analytics-trackingcode invoeren net boven de afsluitende -tag in uw header.php-bestand.

Om uw Google Analytics-trackingcode te vinden, gaat u naar uw account en vindt u de gegevens zoals we beschreven in de methode hierboven. U kunt dan het script kopiëren uit het vak onder Google Site Tag:

Het kopiëren van de Google Site Tag code

Om deze aan uw WordPress website toe te voegen, gaat u naar Beeld > Thema-editor. Als uw child-thema templates zijn gekopieerd van de ouder, zult u hier geen header.php zien. U kunt op de naam van uw ouder thema klikken in de lijst met om deze te openen:

Zodra u het header.php bestand heeft gevonden en geselecteerd, plakt u de Google Analytics tracking code net boven de tag in de Editor:

Bewerk het header.php bestand in WordPress

Vergeet vervolgens niet om op de knop Bestand bijwerken te klikken. Dit zal de Google Analytics tracking code toevoegen aan WordPress.

Code in header.php plaatsen met WordPress plugin

Je kan de Google Analytics tracking code ook toevoegen aan WordPress en het php-bestand met een WordPress plugin. Lees de onderstaande handleidingen:


Meer weten over Handmatig Google Analytics koppelen link zonder pluginof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Handmatig Google Analytics koppelen link zonder plugin bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven