Betaalde WordPress plugins & thema handmatig updaten via FTP

De meeste WordPress plugins en thema’s/templates kan je eenvoudig via het dashboard van WordPress updaten. Bij betaalde premium plugins van bijvoorbeeld themeforest of envato lukt dit niet. Deze kun je het beste handmatig te updaten.

Als je je plugins en thema koopt kun je deze registreren en in de meeste gevallen worden je thema en plugins automatisch geupdaten. Dit werkt echter niet altijd. In dit geval moet je het zelf doen. Het updaten van WordPress plugins en thema kan vrij eenvoudig met de volgende stappen:

  1. Download de nieuwe versie van de plugin, bijvoorbeelde de revolution slider op themeforest/envato.
  2. Login op je webserver via een ftp-programma (bijvoorbeeld FileZilla). Een eventueel de uitgebreide Handleiding bestanden uploaden via ftp met Filezilla.
  3. Maak een back-up van de plugin die je wilt updaten. Je kan volledigheidshalve ook de hele map ‘wp-content’ back-uppen. Je doet dit door met je rechtermuis-knop op ‘download folder’ te drukken. Het mapje met plugins wordt nu in je Download-mapje op je computer gezet. Mocht er onverhoopt iets niet goed gaan, dan kun je dit mapje altijd terugzetten.
  4. Verwijder na je back-up de plugin in directory ‘wp-content/plugins’.
  5. Upload de nieuwe plugin in directory ‘wp-content/plugins’. Je kan de vorige stap ook overslaan en de plugin overschrijven.
  6. Activeer de plugin via het CMS van WordPress.
  7. Klaar! Check of alles goed werkt.

WordPress Plugins update op server


Tips voor WordPress plugins en thema’s handmatig updaten

  1. Ik raad je aan om de plugins niet elke week te updaten wanneer er een nieuwe release uit is, maar te wachten tot de .1 versie uit is. Of update eens in de 2 maanden. Het kan namelijk zijn dat nieuwe releases met nieuwe functies kleine bugs of conflicten met zich mee brengen.
  2. Verwijder NOOIT je plugin via WordPress om vervolgens je deze opnieuw te installeren. Het kan zijn dat de gegevens van de plugin dan uit de MySql database verwijderd worden. Bye bye al je harde werk. Ik heb mensen huilend aan de telefoon gehad die dit is overkomen. In dit geval moet je terug naar een Back-up.

Handleidingen FTP, Filezilla en server

Bekijk alle artikelen en handleidingen over je WordPress server:

WordPress thema en plugin updates en onderhoud laten doen

Het uitvoeren van updates een belangrijk onderdeel om een hacking te voorkomen en een goed werkende website te houden. Het updaten en onderhoud kan veel tijd kosten. Hoe meer plugins je installeert, hoe meer onderhoud het systeem vraagt. Ik lever de service voor onderhoud. Je website is dan altijd up to date en maximaal beveiligd.
Meer info over de onderhoudscontracten:
Onderhoudscontract WordPress updates, beveiliging en back-up

error: Alle content is origineel en vastgelegd!