Betaalde WP plugins & thema kopen installeren activeren

Als je een betaald WordPress thema of plugin hebt gekocht dan dien je deze te registreren. Lees deze handleiding over installatie activatie en registratie.

Logo cursus traing wordpress

Betaalde WP plugins & thema kopen installeren activeren

Betaalde WordPress plugins en thema's installeren

Als je een betaald of plugin hebt gekocht dan dien je deze te registreren. Lees deze handleiding over , activatie en registratie.

Betaalde WordPress Plugin installeren

Je kan een betaalde plugin gekocht hebben en de plugin op de site van een plugin ontwikkelaar of leverancier downloaden. Bij Envato vind je al je gekochte plugins onder ‘Downloads'. De installatie van WPBakery verschilt niet van andere installatieprocedures voor plug-ins, dus u bent mogelijk al bekend met dit proces.

Op het scherm van ‘Nieuwe plugin's' kan je helemaal bovenaan een linktekst zien met ‘Upload plugin'. Je kan daar het ZIP-bestandje van de plugin selecteren op jouw computer en de plugin uploaden en activeren.

Je kan ook de onderstaande instructies volgen:

 • Log in op je website
 • Ga naar Plug-ins en Nieuwe plugin toevoegen
 • Klik op de link WordPress plugin Uploaden
 • Blader naar het zipbestand van de plug-in (het bevindt zich in het archief dat je na de aankoop hebt gedownload) en kies dat bestand.
 • Klik op de knop “Nu installeren”
 • Wacht terwijl de plug-in naar uw server wordt geüpload
 • Klik op de knop “Plug-in activeren”

Betaalde WordPress plugins & thema registratie

De registratie van WordPress plugin & thema verschilt een beetje per plugin of thema. Meestal krijg je een aankoopcode die je kan invoeren. Ik heb enkele veel gebruikte WordPress plugins en thema's uitgelegd.

Betaalde WordPress Plugin registreren en activeren met Envato

Zo vindt u uw ‘Licentiecertificaat & aankoopcode' bij Envato, de grootste leverancier:

 • Log in op uw Envato Market-account.
 • Beweeg de muis over uw gebruikersnaam boven aan het scherm.
 • Klik op ‘Downloads' in het drop downmenu
 • Klik op ‘Licentiecertificaat en aankoopcode' (beschikbaar als PDF- of tekstbestand).

Het is mooi uitgelegd op de onderstaande video's:
WPBakery Page Builder WordPress plugin registreren

Als u WPBakery Page Builder rechtstreeks bij WPBakery hebt gekocht, moet u uw exemplaar activeren om direct toegang te krijgen tot de nieuwste updates en officiële ondersteuningspagina.
Volg deze stappen om WPBakery Page Builder te activeren:

 • Ga naar WPBakery Page Builder -> Productlicentie
 • Klik op “Activeer WPBakery Page Builder”
 • U wordt doorgestuurd naar WPBakery Support Portal – support.wpbakery.com
 • Meld u aan bij de portal met uw WPBakery-account
 • Selecteer uit de vervolgkeuzelicentie die u wilt activeren.
  Belangrijk: alleen niet-geactiveerde licenties worden daar weergegeven als u een bestaande licentie wilt gebruiken, moet u deze eerst op uw site of via het ondersteuningsportal licentiegedeelte deactiveren
 • Na activering wordt u terug geleid naar uw site en ontvangt u een activeringsbevestiging

licentie deactiveren
Als u de WPBakery Page Builder-licentie op uw site wilt deactiveren, kunt u dit doen bij het tabblad Licentie op dezelfde plaats waar u het hebt geactiveerd). Als u bent vergeten de licentie te deactiveren en de site hebt verwijderd, kunt u de licentie deactiveren in WPBakery Support Portal – support.wpbakery.com – onder het gedeelte Licentie.


Avada WordPress thema activeren en registreren

Zo registreer je het Avada WordPress thema

 • Meld u aan bij het ThemeForest-account dat is gebruikt om het Avada-thema te kopen.
 • Klik op de link ‘Een persoonlijk token genereren' om naar de pagina Token maken te worden geleid.
 • Voer een unieke naam in het veld ‘Token Name' in. U kunt elke naam gebruiken die gemakkelijk te onthouden en te associëren is, bijvoorbeeld: Avada123
 • Zorg dat het volgende is aangevinkt:
  – View Your Envato Account Username
  – Download Your Purchased Items
  – List Purchases You've Made
  – Verify Purchases You've Made
 • Check het selectievakje ‘Algemene voorwaarden' in en klik op ‘Create Token'. U ziet nu de pagina ‘Succes!' en uw persoonlijke token weergegeven.
 • Kopieer en bewaar uw persoonlijke token op een veilige plaats en log in op het tabblad Avada > Productregistratie van uw website en plak uw persoonlijke token in het daarvoor bestemde veld. Klik op de knop ‘Verzenden' om te verifiëren.
 • Als u een groen vinkje naast uw persoonlijke token ziet, hebt u uw product geregistreerd. Bekijk de handleiding bij Avada:
  https://theme-fusion.com/documentation/avada/getting-started

Enfold WordPress thema activeren en registreren

Een persoonlijk token is vereist om uw Envato-account aan uw thema te koppelen en uw aankoop te verifiëren om toekomstige thema-updates te ontvangen.

Tot nu toe gebruikte Envato API-keys om de productregistratie van ThemeForest en CodeCanyon af te handelen en meldingen bij te werken. Voor een betere service heeft Envato besloten zijn oude API-sleutel af te schrijven en de producten te registreren met een persoonlijk token.

Aangezien de oude Envato API in 2019 is afgesloten, raden we u aan uw Enfold-themaversie hoger dan 4.4 te registreren met behulp van het persoonlijke token om toekomstige thema-updates te ontvangen. Als u uw thema al hebt geregistreerd met de oude API-sleutel en Envato-gebruikersnaam in Enfold 4.4 of eerdere versies, moet u uw thema opnieuw registreren met het nieuwe persoonlijke token van Envato.

Hoe een Envato persoonlijk token te genereren?

Zorg voordat u begint dat u zich aanmeldt bij uw Envato-account met dezelfde gebruikersnaam als waarmee u het thema hebt gekocht en volg de stapsgewijze handleiding om een ​​persoonlijk token te genereren.

Na het voltooien van de bovenstaande stappen, bent u nu klaar om uw Enfold-thema te registreren. Ga naar Enfold> Thema-update> Voer een geldig Envato-privétoken in en voer uw token in.

Uw token moet privé blijven, net als al uw wachtwoorden. Plaats uw token alstublieft niet op een openbaar forum, het kan zelfs door anderen worden misbruikt. Omdat Envato uw tokensleutel niet opslaat, moet u deze op een beveiligde plaats bewaren, zodat u deze indien nodig kunt openen en gebruiken voor het geval u het thema opnieuw moet installeren en opnieuw moet registreren om updates te ontvangen.

In het ergste geval, als u de tokensleutel verliest, kunt u een nieuw token maken en uw thema opnieuw registreren. Nadat het token is gemaakt, kunt u alleen de machtiging bewerken of de tokensleutel .


Theme X WordPress thema activeren en registreren

U wordt begroet door de niet-gevalideerde startpagina, met een “You're almost finished!” bericht.

 • Voer uw Envato aankoopcode in (zie hierboven), druk op enter en de validator gaat aan het werk.
 • U wordt begeleid bij het inloggen op een bestaand account of het registreren van een nieuw Themeco-account.

Als u al bent aangemeld, wordt dit met u bevestigd voordat het account wordt gebruikt. Deze stap houdt in dat u wordt omgeleid naar de site en wordt teruggestuurd naar uw dashboard wanneer het account is ingesteld. Als u een bestaande aankoopcode invoert, zal de validator controleren of uw site al is toegewezen, of voorstellen wat te doen.

Hier zijn enkele scenario's die het gevolg kunnen zijn van het invoeren van een bestaande code:

 • De code wordt geverifieerd in uw Themeco-account en toegewezen aan uw site. Dit is al ingesteld voor al uw bestaande sites via de oude API-sleutelmethode en zal blijven werken.
 • De code bestaat in uw Themeco-account, maar er is geen site aan toegewezen. De site die u valideert, wordt automatisch toegewezen.
 • De code is geverifieerd in uw Themeco-account maar komt niet overeen met uw site. U krijgt een melding en een link naar uw licentiepagina om het nader te bekijken.

Als u X valideert, moet u onthouden dat u Cornerstone niet hoeft te valideren, omdat het al als gevalideerd wordt beschouwd.

Hoe zit het met verlengingslicenties en inbegrepen plugins?

Elke X-licentie-aankoop bevat een kopie van alle extensies voor uw optionele gebruik op één site. Dit zijn een combinatie van tools die zijn ontwikkeld voor plug-ins van derden. ThemeCo ondersteunt elke extensie volledig en geeft updates zodra deze beschikbaar zijn.

Houd er rekening mee dat u geen licentie hoeft aan te schaffen omdat de tool bij uw aankoop wordt geleverd en door Themeco wordt ondersteund. Elk van de plug-ins van derden kan alleen rechtstreeks bij de makers van die hulpprogramma's worden gekocht als u extra hulp of ondersteuning van de makers wilt.

Meerdere licenties thema beheren

Hoewel uw site mogelijk al is gevalideerd, bieden we een interface voor licentiebeheer. U kunt deze pagina bereiken door op de Account-schakelaar in de kop van de site te klikken, waardoor een vervolgkeuzelijst wordt weergegeven. Klik in die vervolgkeuzelijst op de link Licenties. Wanneer u de licentiepagina bereikt, ziet u een tabel met licenties – elke rij met een licentie, samen met het product waarvoor, en details op elke site (s) die eraan is toegewezen.

Een nieuwe thema licentie registreren

U kunt het registratieformulier gebruiken om extra Envato-aankoopcodes aan uw account te koppelen. Dit is optioneel en handig als u licenties wilt verifiëren voordat ze worden gebruikt, maar niet vereist omdat licenties automatisch worden geverifieerd wanneer u ze invoert via het validatieformulier in uw WordPress-dashboard.

Om toegang te krijgen tot dit , klikt u op de knop Licentie registreren in de koptekst van de licentiebeheerpagina, die een model met het registratieformulier onthult. Voer uw licentie daar in om de registratie te voltooien.

Een site of URL toewijzen

Nogmaals, dit wordt automatisch uitgevoerd via het eerder beschreven validatieproces, maar u kunt handmatig een toewijzing van een licentie aan een site maken door op het potloodpictogram te klikken naast de invoer “Productie” en “Staging” onder de “Sites” en het invoeren van de site-URL. Dit moet identiek zijn aan het veld URL van de site onder Instellingen → Algemeen van uw WordPress-dashboard.

 • Klik op het potloodpictogram naast de invoer waaraan u de URL van uw site wilt toevoegen.
 • De invoer wordt automatisch scherpgesteld. Typ de URL van uw site en klik wanneer u klaar bent buiten de invoer om deze op te slaan. Wanneer u klaar bent, moet deze er als volgt uitzien en wordt uw site-URL niet aan de licentie toegewezen.

Astra WordPress thema activeren en registreren

Een activatiecode is vereist om uw Astra-account aan uw thema te koppelen en uw aankoop te verifiëren om toekomstige thema-updates te ontvangen. Je kan de licentiecode hier invullen:
astra pro software licentie activeren
Lees meer over Astra WordPress thema


Meer handleidingen WordPress plugins installeren

Meer handleidingen en informatie over WordPress plugins installeren vind je op:


Meer handleidingen over thema's

Meer handleidingen en informatie over thema's vind je op:


Voor klanten

Klanten van CursusWP kunnen hier hun licentie downloaden om hun registratie te bevestigen.
Licentie en registratie WordPress software (plugin & thema's)Meer weten over Betaalde WP plugins & thema kopen installeren activerenof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Betaalde WP plugins & thema kopen installeren activeren bekeken ook de onderstaande artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress website beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Betaalde WP plugins & thema kopen installeren activeren

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Betaalde WP plugins & thema kopen installeren activeren en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven