Welke WordPress plugins en thema’s heb je nodig als basis

Het is handig als je een vaste set van plugins en gereedschap hebt die standaard als basis voor elke WordPress website kunt gebruiken.

Standaardplugins voor je WordPress website

Je hoeft voor een gemiddelde WordPress website niet opnieuw te gaan uitzoeken welke plugins en thema’s je nodig hebt. Meestal kun gebruik je standaard een aantal WordPress plugins die je vrijwel altijd als basis kunt gebruiken.

WordPress Basisplugins die je zeker nodig hebt

De onderstaande plugins kun je voor iedere website, vrijwel zonder nadenken installeren. Van het lijstje met betaalde plugins heb je niet elke plugin nodig. Dit is afhankelijk van de grootte en functionaliteiten van je WordPress website. De onderstaande lijst kun je zien als een soort basisuitrusting van gereedschap voor je WordPress activiteiten.


Welk WordPress thema kun je gebruiken

De keuze van je thema of template is superbelangrijk. Ik raad je aan de onderstaande artikelen te lezen voordat je aan de slag gaat met een WordPress thema:

Aandachtspunten voor gebruik van WordPress thema’s

Goede WordPress thema’s WordPress templates

Met de onderstaande WordPress thema’s heb ik vele websites gemaakt. Met deze templates kun je vrijwel alles maken: een webshop (samen met WooCommerce plugin), een portfolio, een membershipsite voor leden, etc. Goed geteste thema’s en templates zijn: