Pagina's en Content beveiligen gebruikers leden membership plugin

Logo cursus traing wordpress

Pagina’s en Content beveiligen gebruikers leden membership plugin

Er zijn tal van gratis en betaalde WordPress lidmaatschap plugins die u kunt gebruiken. Echter, elk van hen heeft zijn eigen voor-en nadelen.

Kiezen van een WordPress lidmaatschap Plugin

Om de juiste WordPress lidmaatschap plugin te kiezen, moet u beslissen wat voor soort lidmaatschap website wilt u bouwen en welke functies zal u nodig hebt? Als u alleen gebruikersregistratie toestaan op uw WordPress site wilt, dan kunt u WPForms gebruiken. Het is een WordPress builder plugin waarmee u gemakkelijk gebruikers login en registratie formulieren kunt maken. U kunt zelfs gebruikers toestaan om artikelen in te dienen zonder toegang tot het WordPress beheergebied.

Abonnementen, betaalde inhoud, of digitale downloads verkopen met login en membership

Aan de andere kant, als u abonnementen wilt verkopen, betaalde inhoud, of digitale downloads, dan hebt u een meer robuuste WordPress lidmaatschap plugin nodig, zoals . MemberPress wordt geleverd met geavanceerde functies voor het lidmaatschap waarmee u betalingen kunt accepteren, lidmaatschapsniveaus kunt maken, toegang kunt beperken op basis van niveaus, en nog veel meer. Verkopen van online cursussen kan een ander mogelijk scenario zijn. In dit geval hebt u LearnDash nodig, een complete WordPress LMS plugin met alle functies voor leerbeheer. U kunt LearnDash ook integreren in MemberPress om een krachtige website te maken met zowel online cursussen als lidmaatschapsabonnementen. Dat gezegd zijnde, laten we beginnen met het opzetten van uw WordPress lidmaatschap website.

WordPress Lidmaatschap Website maken met MemberPress WordPress plugin

Wij kiezen MemberPress als onze go-to plugin omdat het heeft alle functies die we hierboven vermeld, en het werkt perfect met plugins van derden nodig zijn voor de groei van uw bedrijf.

Stap 1. Installeer MemberPress plugin

Het eerste wat je hoeft te doen is installeren en activeren van de MemberPress plugin. Voor meer details, zie onze stap voor stap handleiding over hoe installeer ik een WordPress plugin. Na activering, moet u naar de MemberPress ” Opties pagina om de plugin instellingen te configureren.Stap 2. Voeg een betaalmethode toe

De opties pagina is verdeeld in verschillende tabbladen. Het eerste wat je nodig hebt om op te zetten is een betaling gateway omdat het u toelaat om betalingen op uw lidmaatschap site te accepteren. U kunt dit doen door te schakelen naar het tabblad ‘Betalingen' en vervolgens het selecteren van uw betaling gateway.MemberPress ondersteunt (Standard, Express, en Pro), Stripe, en Authorize.net out of the box. U moet de betalingsmethode selecteren die u wilt instellen en de vereiste referenties opgeven. Je kunt ook meerdere betaalmethodes toevoegen door op de knop toevoegen te klikken om een andere betaalmethode toe te voegen. Wij gebruiken meestal twee opties: Stripe voor creditcards en PayPal als secundaire optie omdat sommige gebruikers PayPal verkiezen boven het geven van creditkaartgegevens. Vergeet niet om te klikken op de knop ‘Opties bijwerken' onderaan de pagina om uw instellingen op te slaan.

Stap 3. Lidmaatschapsniveaus creëren

De volgende stap is het lidmaatschap niveaus die uw gebruikers kunnen kopen te maken. Elk lidmaatschap niveau kan hebben verschillende tariefplannen, perks, en toegang. U kunt zelfs een gratis lidmaatschap plan. Om te maken een lidmaatschap niveau, moet u naar MemberPress ” Lidmaatschappen pagina en klik op de knop ‘Nieuwe toevoegen' aan de bovenkant.Op de volgende pagina, voer een voor dit specifieke lidmaatschap plan en geef vervolgens de details van het plan in de post editor. U zult moeten instellen van de prijsstelling en voor dit plan onder het lidmaatschap voorwaarden sectie.In het bovenstaande voorbeeld, hebben we een jaarlijks lidmaatschap plan. Na dat, moet u naar beneden scrollen naar het lidmaatschap opties meta vak onder de post editor. Dit is waar u kunt permissies en lidmaatschap opties voor dit specifieke plan aanpassen. Zodra u tevreden bent met het lidmaatschap plan, kunt u klikken op de knop publiceren om het beschikbaar. Ga je gang en herhaal dit proces om zo veel lidmaatschap plannen die u nodig hebt.

Stap 4. Beperk de toegang voor Lidmaatschapsplannen

De volgende stap is om te selecteren welke inhoud beschikbaar zou zijn voor verschillende lidmaatschap plannen op uw website. MemberPress maakt het zeer gemakkelijk om de toegang te controleren met behulp van “Regels”. U kunt regels instellen door naar de MemberPress ” Regels pagina te gaan en te klikken op de knop Nieuwe toevoegen aan de bovenkant.De regel bewerken pagina laat u toe om verschillende voorwaarden te selecteren en te associëren met een lidmaatschap plan. Bijvoorbeeld, je kan alle inhoud die overeenkomt met een bepaalde tag of categorie enkel beschikbaar maken voor leden met het zilveren abonnement.U kunt ook meer specifieke regels maken. Bijvoorbeeld een enkele post of pagina, kinderpagina's, of een specifieke URL. Onder de regeleditor ziet u de opties voor het druppelen en vervallen van content. Met druppel-inhoud kunt u geleidelijk inhoud vrijgeven aan gebruikers in plaats van het allemaal in een keer weg te geven. De expiratie optie zorgt ervoor dat de content na een bepaalde tijd niet meer beschikbaar is. Als u niet zeker bent, kunt u deze opties het beste uitvinken. Als u tevreden bent, klik dan op de knop ‘Regel opslaan' om uw regelinstellingen op te slaan. Herhaal het proces om meer regels te maken als nodig is voor uw lidmaatschap site.

Stap 5. Alleen leden inhoud toevoegen

Met MemberPress is het heel eenvoudig om met behulp van regels inhoud te maken die alleen voor leden is bestemd. In het bovenstaande voorbeeld hebben we een regel gemaakt die alle inhoud die als betaald is getagd, beperkt. Nu hoeven we alleen nog maar onze betaalde inhoud te maken en de betaalde tag eraan toe te voegen. Dit staat aan de rechterkant MemberPress voegt ook ‘MemberPress Unauthorized Access' metabox toe onder de post editor. Hiermee kan je selecteren wat uitgelogde gebruikers (niet-leden) te zien krijgen wanneer ze deze inhoud bereiken.U kunt de algemene standaardinstellingen gebruiken, of u kunt uittreksels, een aanmeldingsformulier of een aangepast bericht tonen. Zodra u inhoud hebt toegevoegd die alleen voor leden is, kunt u doorgaan en deze publiceren. Als de pagina herlaadt, zul je een succesbericht zien dat deze inhoud beschermd is.Simpele gratis lidmaatschap voor leden maken met WordPress plugin

Ik heb zelf een simpelere manier bedacht om ook een gratis Lidmaatschap voor leden maken met WordPress plugin

  1. Maak een nieuwe pagina aan waar beschermde content op staat, bijvoorbeeld “Members”.
  2. Installeer deze 2 plugins
    www.cursuswp.com/plugin-peters-login-redirect
    www.cursuswp.com/ultimate-shortcodes-wordpress-plugin
  3. Gebruik van de ultimate-shortcodes wordpress plugin deze shortcode: Members (met het slot-ikoontje). Verberg op deze manier je content tussen [su_members] en [/su_members]. Alle geregistreerde gebruikers kunnen bij deze content.
  4. De geregistreerde gebruikers loggen in op het normale WordPress adress, dus domeinnaam.nl/wp-admin. Maak met peters-login-redirect een redirect naar de pagina waar je de gebruikers naartoe wilt laten verwijzen, dus bijvoorbeeld “Members”.

Meer handleidingen over membership website maken


Meer informatie over Pagina's en Content beveiligen gebruikers leden membership pluginof info?

Wil je meer informatie? Veel bezoekers met interesse in Pagina's en Content beveiligen gebruikers leden membership plugin bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website of webshop sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Pagina's en Content beveiligen gebruikers leden membership plugin?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Pagina's en Content beveiligen gebruikers leden membership plugin en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven