Pop-up maken met WordPress plugin | gratis en betaald

In deze handleiding leg ik je daarom graag uit hoe jij een pop-up in je website in kunt bouwen.

Ik ben niet echt een fan van pop-ups, laat ik dat vooropstellen. Het komt nogal dwingend over. Maar uit mijn ervaring, en die van klanten, heb ik gemerkt dat het werkt als onderdeel van je lead generation. Er zijn er enkele tienduizenden plugins beschikbaar voor WordPress. Als je zoekt op ‘pop-up’ bij WordPress.org krijg je honderden plugins te zien. Welke is dan de beste? Hieronder een aantal tips:

Beste betaalde Pop-up plugin voor WordPress

Met de betaalde Ninja Popups plugin op Envato (25 dollar) kun je de conversie verhogen op je website door een aanbieding te koppelen aan het inschrijven op je nieuwsbrief. Of door het liken van je social media-pagina’s. De WordPress plugin is redelijk eenvoudig in te stellen. Ninja Popups kun je koppelen aan e-mailmarketing software zoals MailChimp en CreateSend.

Je kan de Ninja Popups plugin uitbreiden met de Optin Bars Pack (7 dollar)
De uitbreiding werkt als een extra plugin en voegt 12 verschillende opt-in bar layouts toe aan de Ninja Popups. De WordPress plugin biedt onder andere de mogelijkheid om a/b-tests uit te voeren.

Geavanceerde Pop-up plugin voor WordPress

Ook met Thrive Leads kun je op veel manieren je conversie te verhogen op je website. Je kunt kiezen voor opt-in bars, widgets in de sidebar, en je kunt links of knoppen in je lopende tekst koppelen aan pop-up formulieren voor twee-staps pop-ups. De prijs is 19 dollar per maand
Bekijk Thrive Leads

Beste Pop-up plugin voor WordPress

ConvertPro is mijn favoriet. Met ConvertPro kun je goed je conversie te verhogen op je website. Je kunt kiezen voor opt-in bars, widgets in de sidebar, en je kunt links of knoppen in je lopende tekst koppelen aan pop-up formulieren voor twee-staps pop-ups. De prijs is 69 dollar per jaar.
ConvertPro Pop-up en marketing plugin


Beste gratis Pop-up plugin voor WordPress

Ik gebruik voor simpele pop-up meestal dezelfde plugin, namelijk de Ultimate shortcodes WordPress plugin. Ik heb diverse andere plugins getest maar deze werkt het simpelst en gaat altijd goed voor 90% van de doeleinden. De Ultimate shortcodes plugin heeft heel veel shortcode functies en er is een gratis en betaalde versie. In de betaalde versie zit de pop-up functie. Dit is bijna gratis, namelijk 10 dollar voor lifetime en onbeperkt aantal websites. De pop-up op deze pagina is ook met deze plugin gemaakt.
Bekijk Ultimate shortcodes WordPress plugin

Let op bij WordPress pop-ups

Het laden van een pop-up heeft invloed op de snelheid van je website. Je site wordt iets langzamer bij zwaardere plugins. Houd hier dus rekening mee. Bekijk eventueel de handleiding snelheid WordPress website beperken.

Voorbeeld gratis pop-up

Dit is een voorbeeld van een gratis WordPress Pop-up plugin. Onderaan deze pagina kun je lezen hoe je dit maakt.

Bekijk onze cursuslocaties