Real User Monitoring -RUM gebruikers ervaring prestatie

Logo cursus traing wordpress

Real User Monitoring -RUM gebruikers ervaring prestatie

Real User Monitoring tools helpen softwareteams bij het identificeren van front-end prestatieproblemen, het meten van in applicatieprestaties en het verbeteren van de klantervaring.

Betere gebruikerservaringen bouwen

Real User Monitoring (RUM) biedt inzicht in de prestatie-ervaringen van echte gebruikers die met uw applicatie werken. Met een Real User Monitoring tool kunt u de front-end prestaties monitoren en begrijpen hoe uw optimalisaties de gebruikerservaring verbeteren.

RUM-tools hebben zich ontwikkeld om de kloof te overbruggen tussen applicatieprestaties en de impact ervan op de gebruikerservaring. De inzichten die een RUM-tool op gebruikersniveau biedt, helpen teams om zich te richten op de juiste prestatiekansen, een snelle applicatie te leveren, klanten tevreden te stellen en bedrijfsdoelstellingen te halen.

De voordelen van Real User Monitoring (RUM)

De drie belangrijkste voordelen van Real User Monitoring tools voor web-, mobiele en single-page applicaties zijn:

  1. Identificeer en diagnosticeer front-end prestatieproblemen die uw gebruikers beïnvloeden
  2. Meet de impact van optimalisaties en wijzigingen die u hebt aangebracht
  3. Begrijp precies hoe echte klanten uw applicatie ervaren

Real User Monitoring (RUM) en Core Web Vitals

Daarnaast is misschien wel het beste hulpmiddel Real User Monitoring (RUM). Dat is waar je echte gebruikers volgt en ziet hoe ze met je site omgaan. U kunt hun laadtijden kwantitatief volgen met behulp van de hierboven genoemde instrumenten, en dan kunt u hun subjectieve perceptie van FCP en uw paginaladsnelheid rechtstreeks van hen krijgen.


In termen van het meest complete beeld van FCP en de impact ervan op je bezoekers, staat RUM zeker bovenaan de lijst. Het is echter ook het meest ingewikkeld en moeilijk uit te voeren.
De onderstaande tools zijn makkelijker:

Identificeer slechte front-end prestaties voor gebruikers

Identificeer en diagnosticeer slechte front-end prestaties die van invloed zijn op uw gebruikers

Veel teams hebben geen zicht op performance problemen in productie omgevingen. RUM helpt u slecht presterende onderdelen van uw applicatie te identificeren die de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden.

Als u zich zorgen maakt over de performance van uw applicatie, overweeg dan het gebruik van de Performance pagina in Raygun RUM. Nadat u het eenvoudige proces heeft doorlopen, krijgt u direct inzicht in de trends in front-end software performance van uw applicatie.

Om het onderzoek verder te brengen, kunt u inzoomen op de prestaties van bepaalde pagina's (of XHR requests). Gebruiksanalyses helpen u ook te begrijpen hoeveel gebruikers werden beïnvloed door traag laden van een pagina.

RUM legt gebruiker-centrische web performance metrieken vast zoals First Paint en First Contentful Paint, die nuttig zijn om te begrijpen hoe snel een gebruiker de laadtijd van een pagina heeft ervaren. In combinatie met Raygun's custom timings feature, kunt u ook uw eigen custom performance metrics gebruiken om de performance timings te meten die voor u en uw bedrijf van belang zijn.

Met al deze statistieken, op zowel applicatie- als paginaniveau, kunt u in slechts een paar klikken identificeren waar klanten slechte prestaties ervaren. Met eenvoudige workflows om prestatiediagnostiek op paginaniveau en details tot op elke specifieke paginaaanvraag op te roepen, biedt RUM alle informatie die u nodig hebt om de oorzaak van slechte paginaprestaties vast te stellen.

Meet de impact van prestatie-optimalisaties

Zodra u een prestatieprobleem heeft gediagnosticeerd, zou u alle informatie moeten hebben die u nodig heeft om verbeteringen aan te kunnen brengen. Vervolgens wilt u de impact meten van de prestatie-optimalisaties die u hebt doorgevoerd.

Als u een wijziging hebt aangebracht en de prestaties hebt verbeterd, zou u verwachten dat u een daling ziet in de trendlijnen op de hoofdpagina Prestaties.

Maar hoe zit het als je optimalisatie was gericht op een bepaalde pagina, XHR of view? RUM geeft u de granulariteit die u nodig heeft om de Median, P90, en P99 laadtijd te filteren. Of, met aangepaste timings grafieken, zoals dit voorbeeld in Raygun, kunt u de trend zien voor bepaalde aangepaste performance metrics.

Grafiek met aangepaste timings met fouten over tijdspieken
De aangepaste timings grafiek in RUM
Het bekijken van performance metrieken in de tijd helpt om de link tussen site snelheid en bedrijfsresultaten te versterken. U kunt zien hoe het werk van uw ontwikkelaars bijdraagt aan de verbetering van de gebruikerservaring, en daarmee de bedrijfsresultaten.

Meer tools naast RUM om website te verbeteren

Meer handleidingen en tools naast Real User Monitoring om website te verbeteren:

Daarnaast is deze link handig om de prestaties van je website te meten en te analyseren:
Snelheid meten en analyseren WordPress website
Succes met Real User Monitoring!


Wil je meer details over Real User Monitoring -RUM gebruikers ervaring prestatieof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Real User Monitoring -RUM gebruikers ervaring prestatie bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Meer halen uit je WordPress sites en webshops

Wil je meer halen uit je WordPress sites en webshops dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven