Gzip compressie inschakelen WordPress snelheid check

Logo cursus traing wordpress

Gzip compressie inschakelen WordPress snelheid check

maakt uw website sneller. Lees in deze handleiding hoe je GZIP kunt inschakelen in je WordPress website.

GZIP compressie maakt uw website sneller

Wilt u GZIP compressie inschakelen in WordPress? GZIP compressie maakt uw website sneller door de data te comprimeren en veel sneller af te leveren aan de browsers van de gebruikers.
Een snellere website verbetert de gebruikerservaring en zorgt voor meer verkopen en conversies voor uw bedrijf. In dit artikel laten we u precies zien hoe u eenvoudig GZIP compressie in WordPress kunt inschakelen. Het kan geen kwaad andere handleidingen te lezen over snelheid:

Wat is GZIP-compressie precies?

GZIP-compressie is een technologie die gegevensbestanden comprimeert voordat ze naar de browsers van gebruikers worden verzonden. Dit verkort de downloadtijd van , waardoor uw website sneller wordt.
Zodra de gecomprimeerde gegevens zijn aangekomen, pakken alle moderne browsers (Chrome etc) de gecomprimeerde bestanden automatisch uit en geven ze weer. GZIP-compressie verandert niets aan het uiterlijk of de werking van uw WordPress website. Het zorgt er alleen voor dat uw website sneller laadt.
GZIP wordt ondersteund door alle populaire web browsers, server software, en de beste WordPress hosting bedrijven die we aanbevelen:


Wat is Brotli?

Brotli is een term die je ook vaak tegenkomt, Dit is een nieuwe datacompressie methode. In de meeste gevallen kan Brotli bestanden comprimeren tot een kleinere omvang dan gzip dat kan. Het is daarom over het algemeen een betere compressiemethode vergeleken met gzip.
Meer over Brotli compressie op wiki


Hoe werkt GZIP compressie in WordPress?

Gzip compressie gebruikt compressie algoritmes die werken op website bestanden zoals HTML, CSS, , en meer. Wanneer een gebruiker een pagina van uw website opvraagt, stuurt het algoritme de uitvoer terug in een gecomprimeerd formaat.
Afhankelijk van de grootte van de gegevens, kan de compressie de bestandsgrootte met wel 70% verminderen.
Daarom raden de meeste snelheidstestprogramma's voor WordPress websites, zoals Insights, aan gzip-compressie in te schakelen. Deze tools zullen ook een waarschuwing weergeven als gzip compressie niet is ingeschakeld op uw website.


Controleren of GZIP is ingeschakeld op uw website

Na het inschakelen van GZIP, zult u merken dat uw website pagina's een beetje sneller laden. Als u echter wilt controleren of GZIP is ingeschakeld, kunt u eenvoudigweg een GZIP-testprogramma gebruiken.
Een GZIP test tool gebruiken om te zien of GZIP is ingeschakeld op de gespecificeerde WordPress website
We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te leren hoe u GZIP compressie in WordPress kunt inschakelen. Misschien wilt u ook onze ultieme gids voor het versnellen van WordPress bekijken, en onze 27 bewezen tips bekijken over hoe u het verkeer op uw website kunt verhogen.


Waarom moet u GZIP compressie inschakelen in WordPress?

Onbewerkte data duurt langer om te downloaden, wat invloed heeft op de snelheid waarmee uw pagina wordt geladen. Als meerdere gebruikers tegelijkertijd aankomen, dan zal dit uw WordPress website verder vertragen.
Door GZIP compressie te gebruiken kunt u efficiënt gegevens overdragen, de laadtijd van pagina's verhogen en de belasting op uw WordPress website hosting verminderen. Het is een essentiële stap in het verbeteren van uw website snelheid en prestaties.
Nu, zou je kunnen denken dat GZIP klinkt erg technisch en ingewikkeld. Echter, er zijn veel WordPress plugins die het super eenvoudig maken om GZIP compressie op uw WordPress website toe te voegen.
In sommige gevallen is GZIP zelfs al ingeschakeld door uw WordPress webhosting. Om te testen of GZIP is ingeschakeld op uw site, gaat u naar deze GZIP tester en voert u de URL van uw site in. Als GZIP werkt op uw site, zult u een ‘GZIP Is Enabled' bericht te zien krijgen.


GZIP compressie inschakelen met WordPress plugin

Je kan GZIP compressie inschakelen met WordPress plugin. De beste en belangrijkste compressie en SEO WordPress plugins kunnen dit voor je doen met de juiste instellingen. Lees eventueel deze handleidingen:

GZIP compressie inschakelen met WP Super Cache WordPress plugin

WP Super is een gratis WordPress plugin. Het is ook een geweldige manier om GZIP compressie op uw WordPress site in te schakelen.
Eerst moet u de WP Super Cache plugin installeren en activeren. Voor meer details, zie onze stap voor stap handleiding over hoe een WordPress plugin te installeren.
Na activering, gaat u naar de Instellingen ” WP Super Cache pagina ” Geavanceerd in uw WordPress dashboard. Vink vervolgens eenvoudig het vakje ‘Pagina's comprimeren zodat ze sneller worden geserveerd aan bezoekers' aan.
Vink het vakje aan om pagina's te comprimeren
U moet dan naar beneden scrollen op de pagina en op de knop ‘Status bijwerken' klikken om uw wijzigingen op te slaan. WP Super Cache zal nu gZip compressie inschakelen op uw WordPress website.

GZIP compressie inschakelen met WPRocket WordPress plugin

WP Rocket is één van de beste caching plugins voor WordPress. Het is eenvoudig te gebruiken en schakelt alle essentiële snelheid optimalisatie functies out of the box, inclusief GZIP compressie.
Eerst moet je de WP Rocket plugin installeren en activeren.
Na activering, zou uw licentiesleutel automatisch voor u geactiveerd moeten worden. U kunt dit controleren door naar de Instellingen WP Rocket pagina te gaan in uw WordPress admin.
U zou een bericht moeten zien dat u laat weten dat WP Rocket actief is en werkt.

Meer tools naast GZIP compressie om website sneller te maken

Meer handleidingen en tools naast GZIP compressie om website beter te maken:

Daarnaast is deze link handig om de snelheid van je website te meten:
Snelheid meten en analyseren WordPress website
Succes met GZIP compressie!


Wil je meer details over Gzip compressie inschakelen WordPress snelheid checkof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Gzip compressie inschakelen WordPress snelheid check bekeken ook de onderstaande artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites en webshops beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Gzip compressie inschakelen WordPress snelheid check?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Gzip compressie inschakelen WordPress snelheid check en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven