Snelheid optimalisatie wordpress WooCommerce website Case

Logo cursus traing wordpress

Snelheid optimalisatie wordpress WooCommerce website Case

Snelheid WooCommerce website met 50% verbeterd

Onlangs hebben we deze kleine webshop een flinke onderhoudsbeurt gegeven op het gebied van snelheid en prestaties. We hebben hiervoor gebruikt, dat op zijn beurt weer gebruik maakt van . Dit levert de beste en meest transparante resultaten op, die je kunt gebruiken om je website gericht te verbeteren. Ik ga in het kort uitleggen wat we hebben gedaan om de pagespeed met ongeveer 2 seconden te verlagen en andere factoren positief te verhogen. Vooral de Google Core Web Vitals zijn hierbij belangrijk.


Hoe werkt snelheidsoptimalisatie voor WordPress webshop?

Voordat we uitleggen welke technieken en tools we hebben gebruikt, is het misschien handig om kort uit te leggen wat snelheidsoptimalisatie inhoudt. Snelheidsoptimalisatie is het verbeteren van factoren die van invloed zijn op de laadtijd (en prestaties) van je WordPress website. Deze factoren variëren van simpele dingen zoals het comprimeren van je tot het verminderen van het aantal requests. Er zijn duizenden factoren mogelijk. Hoe beslist u welke u moet aanpakken?

Stap 1: Wat zijn de verbeterpunten

We hebben dankbaar gebruik gemaakt van GTMetrix om de verbeterpunten van de WooCommerce webshop in kaart te brengen. GTMetrix geeft duidelijk aan, in volgorde van prioriteit, wat er zo snel mogelijk veranderd moet worden op je website. Zo'n overzicht zag er op onze website (na het eerste deel van de optimalisatie) als volgt uit.

Snelheid en score VOOR optimalisatie

Hieronder zie je de score van voor de optimalisatie:

Verbeteringen voor optimalisatie

Zoals hierboven vermeld, verdelen wij de optimalisatie in verschillende delen. Afhankelijk van het budget kunnen we dus verschillende ‘rondes' doen. Voor deze website zijn o.a. de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Samengevoegde (dus minder requests)
  • Opgeschaalde hosting
  • Afbeeldingen geoptimaliseerd
  • Onnodige functionaliteiten verwijderd
  • toegepast
  • Gzip toegevoegd

Snelheid en score NA optimalisatie

De afbeelding hierboven toont de snelheid na optimalisatie van de WordPress webshop. De resultaten zijn top. Zoals u in de afbeeldingen kunt zien, is de laadtijd met meer dan 50% verbeterd. Van 2.7 seconden naar 1,2 seconden. Ook is de paginagrootte veel kleiner geworden en is het aantal verzoeken aan de server sterk gedaald.
Hieronder zie je nog een test in met de tools:


Meer over website optimalisatie


Meer informatie over Snelheid optimalisatie wordpress WooCommerce website Caseof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in Snelheid optimalisatie wordpress WooCommerce website Case bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele websites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress site.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Snelheid optimalisatie wordpress WooCommerce website Case?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Snelheid optimalisatie wordpress WooCommerce website Case en WordPress sites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven