Wordpress website vertalen aanpak strategie vertaling

Logo cursus traing wordpress

WordPress website vertalen aanpak strategie vertaling

Aanpak en strategie WordPress website vertalen

Het van een WordPress website wordt voor ons steeds ‘normaler' sinds de enorme groei van dit platform. WordPress is gratis open-source website software die aanvankelijk vooral werd gelanceerd voor bloggers. Inmiddels wordt WordPress gezien als een ideale oplossing voor (internationale) corporate websites en webshops.

Naar schatting wordt WordPress wereldwijd door minstens 43% van alle websites gebruikt.

WordPress gebruikt plugins en .po- voor het inlezen van vertalingen.

Beste WordPress plugins om te vertalen

De beste WordPress plugins om vertalingen te maken. Al deze plugins dienen het grotere doel van het helpen van uw WordPress site te verbinden met meer gebruikers. Eenmaal geïmplementeerd, bent u op weg om uw boodschap te laten horen – ongeacht de taal.

Gratis WordPress plugins voor vertaling maken

Betaalde WordPress plugins voor vertalingen

Doel: Taalversie of gelokaliseerde website?

Taalversie of gelokaliseerde website gebruiken? De eerste stap naar het vertalen van uw WordPress website is het beantwoorden van deze vraag. Verschillende plugins helpen u om een taalversie van uw WordPress website te maken. De vraag is of dit voldoende is om een buitenlandse markt te veroveren.

Je website vertalen is de eerste stap, maar een vertaalde website is nog geen gelokaliseerde website. Een gelokaliseerde website sluit aan bij zowel de taal als de cultuur en gebruiken in een bepaald land. Denk bijvoorbeeld aan de die bepaalde kleuren of beelden oproepen. Dit gaat dus veel verder dan vertalen alleen.

Het gaat om het doel van de websitevertaling. Wilt u anderstalige gebruikers van uw website een taalversie voorschotelen die zij herkennen en kunnen gebruiken, of wilt u een buitenlandse markt veroveren?

In dat laatste geval is het raadzaam om een aparte versie van uw WordPress-website op te zetten, met een eigen URL en structuur. Deze website ga je dan vertalen en lokaliseren.

WordPress website vertalen geen probleem met een plugin

Het vertalen zelf is geen probleem. Het vertaalbaar maken van een WordPress website kan enkele uitdagingen met zich meebrengen, maar daar zijn veel oplossingen voor beschikbaar. Het doorlopen van een vertaling kan enkele uitdagingen met zich meebrengen.

Een goed professioneel vertaalbureau kan u helpen een vertaler te vinden die bekend is met WordPress of u op zijn minst door de vertaling heen helpen.

Tools voor vertalingen van WordPress website

https://www.ipvoid.com/website-translation-tool/

https://www.elanlanguages.com/nl-be/gratis-vertaling


Meer informatie over Wordpress website vertalen aanpak strategie vertalingof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Wordpress website vertalen aanpak strategie vertaling bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Scroll naar boven