Beste gratis online SEO analyse WordPress pagina trefwoordonderzoek website

Een overzicht van de beste gratis online SEO analyse tools voor WordPress websites. Gratis gereedschap en links om je website te analyseren en suggesties te doen voor trefwoorden en keywords met trefwoordonderzoek.

Beste gratis online SEO hulp en gereedschap

Als je net begint met het optimaliseren van je website voor SEO/zoekmachines dan kom je er vrij snel achter dat dit een tijdrovende klus kan zijn. Organische of natuurlijke zoekresultaten zijn niet-gesponsorde zoekresultaten die Google en zoekmachines op basis van relevantie aan je presenteren. Het gaat dus eigenlijk om alle zoekresultaten exclusief de betaalde zoekresultaten of advertenties (Adwords).

Organische zoekresultaten en SEO

Zoals de SEO term ‘organische zoekresultaten’ al doet vermoeden… heb geduld. SEO is een bezigheid die groeit en bloeit naarmate jij het meer zorg en aandacht geeft. En soms duurt het even, net zoals in de natuur. De onderstaande SEO tools en links kunnen je veel werk besparen, zodat je ook nog van de zon kan genieten.


Analyse en Website check voor SEO, Trefwoorden en trefwoordonderzoek

1 SEO test: neilpatel.com

Vergelijk tot 3 pagina’s


2 SEO test: seotesteronline.com

Bij een gratis account krijg je:
SEO Checker: 4 analysis per dag
Keyword Explorer: 8 analysis per dag
Copy Metrics: 4 analysis per dag


3 SEO test: adresults

Op de website van Adresults staan vele handige tools:
Website speedtest
Alt tag checker


Trefwoorden en trefwoordonderzoek (speciaal voor cursisten)

Het zou nog beter zijn voor je SEO en contentmarketing als je voor het schrijven van een artikel een zoekwoordonderzoek uitvoert. Goed zoekwoordenonderzoek begint met je eigen gezond verstand. Denk na over wat je zelf aanbiedt (product of dienst) en denk je doelgroep (branche, leeftijd, geslacht, etc). Op welke mogelijke vragen biedt je product, dienst, content of service een antwoord. Maak een selectie van de zoektermen wwarvan je denkt dat deze het meest interessant zijn. Je zal je dus vooral moeten baseren op je logische gezond verstand. Je kan bijvoorbeeld een aantal termen of woorden in Google intikken en nagaan hoe je concurrenten of collega’s SEO-geoptimaliseerde content hebben toegevoegd.
De onderstaande link helpt je ook bij het geven van suggesties:


Trefwoordonderzoek: adresults.nl

Keyword en trefwoord suggesties op basis van de Google Keyword tool
Keyword suggesties (TIP voor WordPress cursisten 2020)
Keyword combinaties maken


Trefwoordonderzoek: Synoniemen.net

Het kan helpen om onderzoek te doen met behulp van synoniemen. Geef je bijvoorbeeld als trefwoord ‘samenhang’ in, dan levert dat heel veel synoniemen op. Je ziet hieronder de grafische weergave zoals synoniemen.net die maakt als je woord samenhang ingeeft. Heel handig.
synoniemen.net


Voorbeeld van trefwoord op synoniem.net:
trefwoordonderzoek analyse voor pagina's WordPress website
Ingezoomd:
trefwoordonderzoek Beste gratis online SEO


Google Trends

Google Trends is een andere tool die je kunt gebruiken voor inspiratie. Het geeft een beeld van het zoekvolume van een specifiek trefwoord in een periode in een bepaald gebied. Een indicatie voor de trend.
Google trends

Zoekwoordonderzoek van Google

Om te beoordelen of er op je gekozen trefwoord gezocht wordt zou je ook nog het zoekwoord kunnen invullen in de gratis zoekwoordplanner van Google.
https://adwords.google.com/keyword-planner


Betaald trefwoordonderzoek

Betaald trefwoordonderzoek: SpyFu

SpyFu is een goede trefwoord onderzoek tool. Je kan je onderzoek starten met een trefwoord. Daarna krijg je een overzicht van dat trefwoord met klikprijs, zoekvolume, het aantal adverteerders en het aantal zoekresultaten. Het nadeel is dat het beperkt is tot de USA en UK. Dus voor het Nederlands niet echt bruikbaar.
Voor trefwoord onderzoek en Adwords is het wel heel handig. Een van de interessante inzichten is het rapport waarbij aangegeven wordt welke trefwoorden het meest opleveren. Er wordt een lijst weergegeven van gemiddelde klikprijs, competitie en zoekvolume. In een overzichtelijke overzicht krijg je te zien wat het trefwoord gemiddeld kost per klik tot aan de doorklikratio. SpyFu kent een vrij beperkte gratis versie en daarna een enorm uitgebreide betaalde variant.
SpyFu.com

Betaald: Semrush

Semrush is een soortgelijke complete uitrusting van SEO/SEM tools waarmee je gedegen onderzoek kunt doen. SemRush heeft een trefwoordonderzoek tool waarmee je in verschillende databases van Google kunt kijken. Zo zijn de internationale, Engelse, Duitse, Franse, Spaanse gegevens beschikbaar. Gaat wat verder dan de Google Keyword tool maar vaak is het too much voor trefwoordonderzoek.
Semrush