Beste gratis online SEO analyse tools trefwoordonderzoek

Een overzicht van de beste gratis online SEO analyse tools voor WordPress websites. Tools en links om te analyseren en suggesties voor je trefwoordonderzoek.

Logo cursus traing wordpress

Beste gratis online SEO analyse tools trefwoordonderzoek

Een overzicht van de beste gratis online SEO analyse tools voor WordPress websites. Gratis gereedschap en links om je website te analyseren en suggesties te doen voor trefwoorden en keywords met .

Beste gratis online SEO hulp en gereedschap

Als je net begint met het optimaliseren van je website voor SEO/zoekmachines dan kom je er vrij snel achter dat dit een tijdrovende klus kan zijn. Organische of natuurlijke zoekresultaten zijn niet-gesponsorde zoekresultaten die Google en zoekmachines op basis van relevantie aan je presenteren. Het gaat dus eigenlijk om alle zoekresultaten exclusief de betaalde zoekresultaten of (Adwords).

Organische zoekresultaten en SEO

Zoals de SEO term ‘organische zoekresultaten' al doet vermoeden… heb geduld. SEO is een bezigheid die groeit en bloeit naarmate jij het meer zorg en aandacht geeft. En soms duurt het even, net zoals in de natuur. De onderstaande SEO tools en links kunnen je veel werk besparen, zodat je ook nog van de zon kan genieten.

Hulp nodig bij een beter vindbare WordPress website?

Heb je er genoeg van om te veel tijd en energie in je WordPress website te steken zonder echt resultaat? Wil je meer rendement en beter gevonden worden? Volg een SEO-training om je website doeltreffender te maken:Analyse en Website check voor SEO, Trefwoorden en trefwoordonderzoek

1 SEO test: neilpatel.com

Werkte altijd heel goed. Sinds kort betaald.


2 SEO test: seotesteronline.com

Bij een gratis account krijg je:
SEO Checker: 4 analysis per dag
Explorer: 8 analysis per dag
Copy Metrics: 4 analysis per dag


3 Sitechecker.pro

Hoewel ik het idee heb dat de percentages niet helemaal kloppen geeft het een goed beeld voor verbeteringen van je website.


4 SEO test: adresults

Op de website van Adresults staan vele handige tools:
Website speedtest
Alt tag checker
H1 H2 H3 kopteksten check


Trefwoorden en trefwoordonderzoek (speciaal voor cursisten)

Het zou nog beter zijn voor je SEO en contentmarketing als je voor het schrijven van een artikel een zoekwoordonderzoek uitvoert. Goed zoekwoordenonderzoek begint met je eigen gezond verstand. Denk na over wat je zelf aanbiedt (product of dienst) en denk je doelgroep (branche, leeftijd, geslacht, etc). Op welke mogelijke vragen biedt je product, dienst, content of service een antwoord. Maak een selectie van de zoektermen wwarvan je denkt dat deze het meest interessant zijn. Je zal je dus vooral moeten baseren op je logische gezond verstand. Je kan bijvoorbeeld een aantal termen of woorden in Google intikken en nagaan hoe je concurrenten of collega's SEO-geoptimaliseerde content hebben toegevoegd.
De onderstaande link helpt je ook bij het geven van suggesties:


Trefwoordonderzoek: adresults.nl

Keyword en suggesties op basis van de Google Keyword tool
Keyword suggesties (TIP voor WordPress cursisten 2024)
Keyword combinaties maken


Trefwoordonderzoek: Synoniemen.net

Het kan helpen om onderzoek te doen met behulp van synoniemen. Geef je bijvoorbeeld als trefwoord ‘samenhang' in, dan levert dat heel veel synoniemen op. Je ziet hieronder de grafische weergave zoals synoniemen.net die maakt als je woord samenhang ingeeft. Heel handig.
synoniemen.net


Voorbeeld van trefwoord op synoniem.net:
trefwoordonderzoek analyse voor pagina's WordPress website
Ingezoomd:
trefwoordonderzoek Beste gratis online SEO


Google Trends

Google is een andere tool die je kunt gebruiken voor inspiratie. Het geeft een beeld van het zoekvolume van een specifiek trefwoord in een periode in een bepaald gebied. Een indicatie voor de trend.
Google trends

Zoekwoordonderzoek van Google

Om te beoordelen of er op je gekozen trefwoord gezocht wordt zou je ook nog het zoekwoord kunnen invullen in de gratis zoekwoordplanner van Google.
Gratis Google keyword planner | handleiding

Answer the Public

Nieuw en handig. Alleen maar 3 opdrachten per dag bij de gratis versie. En erg engels georiënteerd. Toch inspiratievol.

answerthepublic.com


Betaald trefwoordonderzoek

Betaald trefwoordonderzoek: SpyFu

SpyFu is een goede trefwoord onderzoek tool. Je kan je onderzoek starten met een trefwoord. Daarna krijg je een overzicht van dat trefwoord met klikprijs, zoekvolume, het aantal adverteerders en het aantal zoekresultaten. Het nadeel is dat het beperkt is tot de USA en UK. Dus voor het Nederlands niet echt bruikbaar.
Voor trefwoord onderzoek en Adwords is het wel heel handig. Een van de interessante inzichten is het rapport waarbij aangegeven wordt welke trefwoorden het meest opleveren. Er wordt een lijst weergegeven van gemiddelde klikprijs, competitie en zoekvolume. In een overzichtelijke overzicht krijg je te zien wat het trefwoord gemiddeld kost per klik tot aan de doorklikratio. SpyFu kent een vrij beperkte gratis versie en daarna een enorm uitgebreide betaalde variant.
SpyFu.com

Betaald: Semrush

Semrush is een soortgelijke complete uitrusting van SEO/SEM tools waarmee je gedegen onderzoek kunt doen. SemRush heeft een trefwoordonderzoek tool waarmee je in verschillende databases van Google kunt kijken. Zo zijn de internationale, Engelse, Duitse, Franse, Spaanse gegevens beschikbaar. Gaat wat verder dan de Google Keyword tool maar vaak is het too much voor trefwoordonderzoek.
Semrush
Een uitleg hoe je semrush kunt gebruiken vind je hier:
6-steps-to-improve-seo-traffic

Betaald: Diib semrush alternatief maar voordeliger

Diib is een SEO tools waarmee je goed onderzoek kunt doen en waar je goede adviesen krijgt. Diib heeft een trefwoordonderzoek tool waarmee je tegelijkertijd in verschillende databases van Google, en andere kunt inzien.
Handleiding Diib website SEO-tool voor Google Analytics | semrush alternatief


Tools om je WordPress website te analyseren (gevorderden)

Meer tools om je website te analyseren:

securityheaders.com

Gratis een SEO Scan laten maken van je WordPress website?

Twijfel je over de kwaliteit van je SEO of wil je meer weten over Beste gratis online SEO analyse tools trefwoordonderzoeken beter gevonden worden in Google? Dan kun je door ons gratis een SEO Scan laten maken van je WordPress website. Lees meer over de gratis SEO check:


Meer weten over Beste gratis online SEO analyse tools trefwoordonderzoekof info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Beste gratis online SEO analyse tools trefwoordonderzoek bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Scroll naar boven