Importeren WordPress inhoud pagina bericht in website

Logo cursus traing wordpress

Importeren WordPress inhoud pagina bericht in website

Importeren wordpress inhoud naar een nieuwe wordpress website

Je WordPress gegevens van de ene blog naar de andere is niet moeilijk. Je kan inhoud (pagina's, berichten, categorieën) exporteren en dan importeren in een lege of bestaande WordPress website.

Nu zijn er verschillende manieren om dit te doen, en een van hen is door gebruik te maken van de WordPress Importer plugin. WordPress Importer is een populaire plugin waarmee je eenvoudig pagina's, berichten, opmerkingen, aangepaste velden, categorieën, tags en meer kunt importeren vanuit een bestaand WordPress export bestand. WordPress Importer is al meer dan 8 miljoen keer gedownload en wordt nog steeds regelmatig bijgewerkt.

WordPress exporteren

Deze handleiding is gemaakt om te importeren. Wil je ook exporteren? Lees dan eerst de handleiding die je hieronder vindt:

WordPress Importer installeren

Stap 1: Installeer importeer WordPress plugin

Installeer WordPress Importer plugin. Lees eventueel de handleiding “Gratis  handleiding voor beginners” die je hieronder vind:

Stap 2: Importeren content

Ga vervolgens naar Extra -> Importeren en klik op WordPress

Stap 3: Selecteer het MySql-bestand

Selecteer het -bestand. Volg de stappen en je bent klaar!
Soms vraagt men tijdens de stappen om de te importeren. Dit is wel aan te raden, anders heb je geen afbeeldingen.


Snelle tip: Importeren wordpress inhoud naar een andere wordpress website

Het is ook mogelijk om de WordPress importer plugin te installeren door in het WordPress menu naar Tools te gaan en vervolgens op Import te klikken. Dan kunt u de plugin automatisch downloaden en installeren.

Problemen met WordPress importeren

Als uw exportbestand heel groot is, kan het zijn dat het script de limiet van uw PHP geheugen bereikt tijdens het importeren. Deze limiet is ingesteld door uw webhost. Als dit het geval is, zult u een bericht zien als “Fatal error geheugengrootte uitgeput”.

Als u toegang heeft tot het php.ini bestand op de server kunt u deze limiet handmatig aanpassen. Lees de onderstaande handleiding:

Meer problemen met WordPress importeren

Als u geen toegang hebt tot dit bestand, kunt u overwegen om uw geëxporteerde XML-bestand op te splitsen in meerdere, kleinere door losse categorieën te selecteren. Dan kunt u het importscript voor elk bestand apart gebruiken.

  • Afhankelijk van uw serverconfiguratie, kan het tot 5 minuten duren om de demo inhoud te importeren. Meestal is het importeren klaar in 1 minuut. Voor grotere websites duurt het langer.
  • Als de importeur niets importeerde toen u hem voor de eerste keer uitvoerde, voer hem dan opnieuw uit totdat u enkele berichten of pagina's op uw site ziet.
  • Als het importeren niet werkt, probeer dan de demo inhoud handmatig te importeren.
  • De importeur ondersteunt geen Child Thema's of thema's waarvan de mapnaam werd veranderd in iets anders.


Wil je meer details over Importeren WordPress inhoud pagina bericht in websiteof info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Importeren WordPress inhoud pagina bericht in website bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website of webshop.

WordPress training onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Importeren WordPress inhoud pagina bericht in website?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Importeren WordPress inhoud pagina bericht in website en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven