Trefwoord gebruiken koppen h2 h3 voor seo vindbaarheid

Logo cursus traing wordpress

Trefwoord gebruiken koppen h2 h3 voor seo vindbaarheid

Trefwoord gebruiken in de subkoppen voor set vindbaarheid

Koppen bieden u een uitgelezen kans om uw (of de synoniemen ervan) prominent te gebruiken, om duidelijk te maken waar de pagina over gaat. Door uw belangrijkste trefwoord toe te voegen aan uw subkoppen, benadrukt u het belang ervan.

Bovendien, als u probeert te scoren voor een trefwoord, zult u erover moeten schrijven. Als geen van uw paragrafen ingaat op het hoofdonderwerp, zult u het waarschijnlijk moeilijk krijgen.

Toch is het, net als bij trefwoorden in het algemeen, belangrijk om niet te overdrijven. Voeg uw trefwoord toe waar het zinvol is, laat het weg waar het niet zinvol is.

Gebruik koppen om SEO te verbeteren

Het is algemeen bekend dat het gebruik van koppen geen specifieke invloed heeft op uw SEO. Kleine aanpassingen aan individuele koppen zullen uw prestaties waarschijnlijk niet verbeteren. Er zijn echter indirecte voordelen. Het gebruik van koppen zorgt voor teksten van hogere kwaliteit die gemakkelijker te lezen zijn. Een betere tekst is beter voor gebruikers, wat beter is voor uw SEO.

Als bezoekers niet snel kunnen vinden wat ze zoeken, zullen ze uw site waarschijnlijk verlaten en op zoek gaan naar een ander antwoord op hun vraag. Daarom hebben tekststructuur en rubriekgebruik ook invloed op SEO. Zoekmachines pikken mensen op die van uw site afhaken. Als u een hoog bouncepercentage hebt, kunnen zoekmachines concluderen dat uw pagina zoekers niet geeft wat ze zoeken. Bijgevolg kunt u lagere waarderingen krijgen.

Met koppen moet u altijd de gebruiker op de eerste plaats zetten. Gebruik ze om structuur en wegwijzers toe te voegen aan uw inhoud, en om te beschrijven waar elke sectie over gaat. Als uw koppen gebruikers laten weten waar uw artikel over gaat, zullen ze ook Google helpen uw inhoud te begrijpen.

Gebruik een SEO plugin voor trefwoorden

SEO plugins kunnen je helpen met het beoordelen van de trefwoord in koppen. De beste op een rijtje:

Nadat je je keyphrase in je SEO plugins hebt ingevoegd, controleert de keyphrase in subheadings beoordeling of je hem voldoende hebt gebruikt. In de Yoast plugin krijg je een groen stoplicht als je de keyphrase in 30 tot 75% van je subkopjes gebruikt. Houd er rekening mee dat we alleen je H2 en H3 subkoppen controleren.

Hoe voegt u uw trefwoord toe aan uw subkoppen?

Of u uw trefwoord aan een subkop toevoegt, hangt af van de alinea(‘s) waar hij mee verbonden is. Elke alinea in je tekst moet de lezer iets vertellen over het betreffende onderwerp. Bovendien zijn je subkoppen niets meer dan een zeer korte schets van wat je in een of meer alinea's gaat zeggen.

Daarom moet het altijd mogelijk zijn uw trefwoord toe te voegen aan een of meer subkoppen. Als je hier nog steeds moeite mee hebt, stel jezelf dan een paar vragen over de structuur van je artikel.

  • Bespreekt mijn tekst het onderwerp dat in de trefwoordzin wordt beschreven? Zo niet, moet ik dan een andere keyphrase kiezen?
  • Beschrijven mijn huidige subkoppen nauwkeurig wat ik eronder bespreek?
  • Welke paragrafen zijn het nauwst verbonden met het onderwerp en de trefwoordzin?
  • Welke vragen beantwoorden deze paragrafen over het onderwerp en de sleutelzin?

Meestal zul je merken dat het beantwoorden van deze vragen je helpt om de sleutelzin toe te voegen aan een of meer van je subkopjes. Als dat niet lukt, moet u waarschijnlijk vraag 1 nog eens overwegen. Als dat uw problemen niet oplost, kunt u overwegen u te verdiepen in copywriting en tekststructuur, om een duidelijker beeld te krijgen van hoe een goed stuk is opgebouwd.

Je trefwoord moet centraal staan in het onderwerp. Daarom moet je hem kunnen toevoegen aan een paar subkoppen.

Meer handleidingen koppen en headings WordPress website


Meer weten over Trefwoord gebruiken koppen h2 h3 voor seo vindbaarheidof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Trefwoord gebruiken koppen h2 h3 voor seo vindbaarheid bekeken ook de onderstaande artikelen:


SEO training of cursus volgen?

WordPress SEO cursus op maat

Leer hoe je met je WordPress site beter gevonden wordt in de speciale SEO-cursus op maat:
SEO cursus voor WordPress

WordPress Bootcamp all-in-one

Of leer hoe je met je WordPress site hoger komt in de Google zoekresultaten met de WP Bootcamp:
SEO in WordPress Bootcamp

Info over Trefwoord gebruiken koppen h2 h3 voor seo vindbaarheid

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over SEO, Trefwoord gebruiken koppen h2 h3 voor seo vindbaarheid, WordPress websites en vindbaarheid.

WordPress SEO-specialist

Arthur Wentzel, SEO-specialist

06 20 83 05 83

Scroll naar boven