Uitgebreide mega menu fly out maken WordPress Plugin

Logo cursus traing wordpress

Uitgebreide mega menu fly out maken WordPress Plugin

Uitgebreide mega menu's maken in WordPress

WordPress heeft een standaard menulay-out en kan meestal de klus klaren, maar niet altijd. Het is alleen goed voor de eenvoudige groeperingen, omdat het uitgebreide functies mist. Als je menu meer items bevat, is het moeilijk om er doorheen te navigeren. 

Als je een megamenu wilt maken voor je WordPress site, heb je twee mogelijkheden:

Beter om thema te gebruiken of WordPress megamenu plugin?

Nu vraag je je misschien af, “als mijn thema al megamenu's ondersteunt, is er dan nog een reden waarom ik een megamenu-plugin zou willen gebruiken?”. Nou, dat zou kunnen. Hier zijn de voor- en nadelen van elke aanpak

Het voordeel van het gebruiken van de megamenu functionaliteit van je thema is dat het direct overeenkomt met de rest van de styling van je thema zodra je het toevoegt. Eigenlijk is het handig.

Het nadeel is echter dat als je ooit van thema verandert, je de megamenu-functionaliteit kwijtraakt.

Aan de andere kant zijn de voordelen van het gebruik van een WordPress megamenu plugin dat:

  • Je megamenu blijft werken, zelfs als je van thema wisselt.
  • Je krijgt waarschijnlijk toegang tot meer functionaliteit.

Maar het nadeel is dat je misschien moet spelen met de stylingopties van de plugin om het bij je thema te laten passen.

Kijk of je thema megamenu's ondersteunt

Sommige thema's bieden ingebouwde ondersteuning voor megamenu's. Het Hestia thema bevat bijvoorbeeld ingebouwde functionaliteit om een megamenu te maken.

Helaas kan ik je niet vertellen of jouw thema al dan niet een WordPress megamenu ondersteunt, noch kan ik je een handleiding geven voor het instellen van het megamenu van jouw thema omdat elk thema anders is. Goede thema's hebben allemaal wel de mogelijkheid:

Maar het is altijd een goede eerste stap om de documentatie van je thema te controleren om te zien of het al een manier heeft om een megamenu te maken.

Met het Astra thema kan het wel:

wordpress mega menu maken astra thema zonder plugin
WordPress mega menu maken met zonder plugin

Gebruik een WordPress plugin voor uitgebreid menu

Als je thema geen megamenu functionaliteit heeft (of misschien zelfs wel!), kun je ook een WordPress plugin gebruiken om megamenu functionaliteit aan elk WordPress thema toe te voegen.

  • Gebruik een WordPress mega menu plugin
  • Gebruik een WordPress ubermenu plugin

WordPress megamenu maken met een gratis plugin

Er zijn verschillende plugins die megamenu's aan je site kunnen toevoegen, maar de populairste en best beoordeelde is veruit Max Mega Menu:

Max Mega Menu WordPress plugin
Auteur: megamenu.com

Met deze gratis plugin kun je je megamenu maken met gewone WordPress widgets, waardoor het erg beginnersvriendelijk is.

Uitgebreid menu's maken met WordPress Plugin Ubermenu

Met de betaalde UberMenu WordPress plugin van Sevenspark kun je veel meer. UberMenu is een enorm uitgebreide en gebruiksvriendelijke WordPress plugin waarmee je je WordPress menu kan uitbreiden of optimaliseren.

Je hebt volledige vrijheid en kunt het perfecte menu maken voor de behoeften van uw website. het is ontzettend uitgebreid.

Functies UberMenu WordPress Menu Plugin

  • en geschikt voor iPhone, iPad, and Android
  • Mega or Flyout Submenus
  • Touch-enabled
  • Volledig geïntegreerd met het standaard WordPress Menu
  • Verticale en/of horizontale menus
  • Makkelijk kleuren, formaten en fonts aanpassen met de Customizer's Live Preview

UberMenu is perfect voor grote websites, met tientallen of honderden pagina's. Deze zijn lastig omdat je verschillende soorten submenu's nodig hebt. Maar met deze geweldige menu-plug-in organiseer je de submenu's snel, omdat je je submenu's als tabbladen kunt presenteren.

Je kunt ze anders oriënteren; links, rechts, boven of onder inhoudspanelen, zoals je wenst. Je kunt deze openen door erop te klikken of erover te bewegen. Er is ook een optie om de muisaanwijzer te plaatsen. Er zijn twee vormen van submenu's; FlyOut en MegaMenu. FlyOut is een betere optie als je minder items hebt, terwijl MegaMenu geweldig is voor die ‘mega'-onderdelen met veel opties.

ubermenu-cursus-wordpress

Widgets in WordPress menu maken

De beste en enige functie die UberMenu scheidt van de rest van het pakket met menu-plug-ins is zeker de widgets-functie. Je kiest het gewenste aantal widgets in het instellingenpaneel en daarna kun je ze plaatsen waar nodig. Deze widgets kunnen van alles zijn; van Google Maps, beschrijvingen en zoekbalken, tot contactformulieren, en berichtenoverzichten. Alles binnen je menu's en submenu's. Echt top!

Je kan moeiteloos toevoegen aan elk deel van je menu, inclusief submenu's. Er is ook een zeer coole optie waarmee je de zichtbare tekst in je afbeelding kunt , wat geweldig is in die gevallen waarin je alleen de afbeelding zelf nodig hebt.
Je hoeft dus geen programma's van derden te gebruiken om het uit te snijden. Deze bedieningselementen voor afbeeldingen zijn gemakkelijk te vinden en beschikbaar onder elk element. Wees echter voorzichtig; je moet afbeeldingen van de juiste grootte uploaden om ze goed te laten passen.

Voorbeelden uitgebreide fly out menu in WordPress

Ik heb enkele voorbeelden van uitgebreide fly out menu in WordPress op een rijtje gezet:

https://www.get-express-vpn.online
https://procreate.art/support
https://roundicons.com/premium-icon-packs/
https://www.sendcloud.com/best-woocommerce-plugins/
https://www.healthline.com/


Handleiding UberMenu WordPress plugin


Conclusie over de UberMenu WordPress plugin

Als je de weg kent in WordPress, is er geen betere optie om menu's te maken dan UberMenu. En zelfs als je een beginner bent, is het de moeite waard om erachter te komen. Het biedt zoveel. Een grote verzameling functies die geen enkele andere menu-plug-in kan evenaren. Het heeft een bewezen staat van dienst en is een echte publiekslieveling omdat het één van de meest populaire plug-ins in het algemeen is, en de meest populaire menu-plug-in.

Het is echt een prachtige plug-in en legt de lat hoog als het gaat om kwaliteit. Andere menu WordPress-plug-ins hebben zeker veel te maken, om UberMenu van zijn troon te stoten. Het is zeker de koning van alle (menu) plug-ins.

UberMenu WordPress plugin kopen

Ubermenu kost 20-25 euro. UberMenu is de investering zeker waard voor een professionele website, zowel tijd als geld. Het kan je website volledig transformeren. Van een overvol ongeorganiseerde menu tot een goed, gemakkelijk toegankelijke menu. Het werkt gewoon goed. UberMenu geeft je zoveel vrijheid en de menu-opties zijn bijna onbeperkt.

Meer info over de UberMenu Mega Menu WordPress Plugin

Meer goede WordPress Menu plugins

Shortcode WordPress Menu plugin

Hiermee kunt u shortcodes toevoegen in WordPress menu's, zodat u dynamisch links kunt genereren. Ook kunt u volwaardige HTML secties toe te voegen aan navigatie menu's.

Shortcode in Menu WordPress plugin door Gagan Deep Singh


Wil je meer details over Uitgebreide mega menu fly out maken WordPress Pluginof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Uitgebreide mega menu fly out maken WordPress Plugin bekeken ook de onderstaande handleidingen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress site beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Uitgebreide mega menu fly out maken WordPress Plugin

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Uitgebreide mega menu fly out maken WordPress Plugin en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven