Enfold | WordPress thema

Niet voor niets is dit WordPress thema al meer dan 180.000 keer verkocht! Enfold is veelzijdig en een veilige keuze voor je WordPress thema.


Enfold WordPress thema één van de beste templates

Het mooie van het Enfold thema is dat deze eigenlijk voor iedere branche kan worden ingezet (Multi-purpose). Met de thema instellingen verander je zeer eenvoudig de totale opzet/layout van jouw website naar de huisstijl (kleur, typografie, etc.). Daarnaast biedt Enfold vele standaard (geïntegreerde) oplossingen, waar je normaal een plugin voor nodig zal hebben.
Je hebt dus niet voor alles meer een aparte plugin nodig, waardoor de snelheid van jouw WordPress website toeneemt. Dit heeft ook wel nadelen waarover hieronder meer. Het Enfold thema heel goed compatibel met Woocommerce, waardoor je snel je eigen (mooie) webshop online hebt staan.

Mocht je echter de functionaliteit van Enfold verder willen uitbreiden dan is dat ook geen probleem. Enfold is flexibel, waardoor je gemakkelijk functies kan toevoegen aan het thema.

Mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan is de support van de Enfold theme behulpzaam en snel!

Nadelen Enfold WordPress thema

Ik heb in heel wat sites gewerkt met het Enfold thema. Enfold werkt over het algemeen prima alleen 2 minpunten:

  1. Zodra je de sidebar uitzet, wat essentieel is voor sommige WordPress pagina’s, dan behoud je een lege ruimte, waar eerst de sidebar stond. Dit is helemaal niet wenselijk. Er ontstaat dan een gapend gat in je layout. Je wilt dat de content over de hele breedte van de container (breedte van je website) wordt uitgevuld. Dit gaat bij vrijwel alle thema’s goed, alleen niet bij Enfold. Ik hoop dat de makers van Enfold hier een oplossing voor vinden. Je kan dit wel oplossen met CSS maar dit is vrij lastig voor een beginnende of half-ervaren WordPresser.
  2. Het is me opgevallen dat er soms een probleem ontstaat met vrij gerenommeerde WordPress plugins. Een voorbeeld is de Justified Image Grid Foto Gallery WordPress Plugin. Echt een top plugin die overal naadloos op draait, alleen niet lekker op Enfold. Ook hier hoop ik op een spoedig oplossing van Kriesi, de Oostenrijke Enfold developers.
  3. De ingebouwde Avia Page builder werkt alleen met Enfold, evenals de Portfolio functie. Als je wilt switchen naar een ander WordPress thema heb je dus een probleem. Gebruik deze functionaliteiten zo min mogelijk of gebruik hiervoor een stand-alone plugin zoals WP Bakery Builder of WP Beaver Builder. Lees hierover meer op tips en valkuilen bij keuze van je WordPress thema.

Andere beste WordPress thema’s naast Enfold

Enfold is cool! Daarnaast raad ik nog een aantal andere multi-purpose WordPress thema’s aan:


Aandachtspunten voor WordPress thema’s

In de onderstaande artikelen leg ik uit waar je op moet letten bij WordPress thema’s: