Gebruikers alleen eigen berichten aanpassen in WP

Logo cursus traing wordpress

Gebruikers alleen eigen berichten aanpassen in WP

In deze handleiding laat ik u zien hoe u kunt beperken dat auteurs alleen hun eigen berichten in het WordPress dashboard kunnen bekijken en beheren.

Gebruikers auteurs beperken tot eigen berichten in WordPress Admin

Wilt u auteurs beperken tot het bewerken van hun eigen berichten in WordPress? Als u een site met meerdere auteurs beheert of gastberichten toestaat, dan is het een goed idee om auteurs te beperken zodat ze alleen hun eigen blogberichten in het dashboard kunnen zien, en te voorkomen dat ze de berichten van andere auteurs kunnen bekijken voordat ze worden gepubliceerd.

Waarom auteurs beperken tot hun eigen berichten?

Normaal toont uw WordPress website alle berichten en pagina's aan alle gebruikers, ongeacht hun gebruikersrol in het beheerdersgedeelte. Of u nu auteur, redacteur, bijdrager of beheerder bent, u kunt alle artikelen bekijken. Dit is meestal geen probleem als de auteurs deel uitmaken van uw bedrijf of team. Echter, het beperken van mensen om hun eigen berichten te bekijken is nuttig in bepaalde situaties.

Als je bijvoorbeeld een website hebt met meerdere auteurs, dan kan het handig zijn om te voorkomen dat auteurs de artikelen van andere schrijvers zien. Laten we eens kijken hoe je auteurs kunt beperken om hun eigen berichten te bekijken in de WordPress admin.

Limiteer auteurs tot hun eigen berichten met WordPress plugin

Met behulp van een WordPress-plugin kunt u auteurs eenvoudig toestaan alleen hun eigen berichten te zien zonder code te hoeven bewerken. Voor deze tutorial gebruiken we de PublishPress Permissions plugin. Het is een gratis plugin waarmee je WordPress-permissies kunt beheren, en die meteen werkt om schrijvers te beperken tot hun eigen artikelen. Er is ook een premium versie beschikbaar in de PublishPress Pro bundel, die meer permissie instellingen biedt zoals wie er toegang heeft tot de media bibliotheek. U kunt echter beginnen met de gratis versie. Eerst moet u de PublishPress Permissions-plugin installeren en activeren.

Voor meer details kunt u onze gids volgen over hoe u een WordPress plugin installeert. Zodra de plugin actief is, zal deze automatisch berichten tonen aan alleen hun auteurs. Als u bijvoorbeeld bent ingelogd als beheerder en u gaat vanuit uw dashboard naar Posts ” Alle berichten, dan ziet u alle berichten.
Als je echter inlogt in het WordPress beheer gedeelte vanuit de account van een auteur, dan zul je zien dat alleen de berichten zichtbaar zijn die door de auteur zijn gemaakt. Wat nu als je wilt dat je redacteuren toegang hebben tot alle berichten zodat ze deze kunnen bekijken? Laten we eens kijken hoe je dat kunt doen.

Hoe geef je redacteuren toegang tot alle berichten

Het probleem met de bovenstaande methode is dat alleen beheerders alle berichten kunnen zien. Veel WordPress sites hebben redacteuren die verantwoordelijk zijn voor het nalezen van artikelen die zijn ingezonden door andere auteurs en gast-contribuanten. Het gebruik van deze plugin zal redacteuren beperken tot alleen hun eigen berichten.
U kunt echter redacteuren toestaan om de inhoud van andere auteurs te controleren door een plugin te gebruiken zoals PublishPress Capabilities plugin of door code toe te voegen aan de themabestanden van uw site. We zullen u beide methoden laten zien.

Het gebruik van PublishPress Capabilities Plugin

PublishPress Capabilities is een andere plugin gemaakt door PublishPress. In het van deze tutorial gebruiken we de gratis versie. Er is ook een pro-versie die u kunt krijgen wanneer u zich abonneert op een PublishPress Pro-account. Eerst moet u de PublishPress Capabilities plugin installeren en activeren op uw WordPress website. U kunt onze stap-voor-stap handleiding volgen over hoe u een WordPress plugin installeert.

Nadat de plugin actief is, gaat u verder en klikt u op ‘Mogelijkheden' in uw WordPress admin menu. Dit zal de ‘Rol Mogelijkheden' pagina openen, waar u de rechten voor verschillende gebruikersrollen kunt wijzigen. Selecteer vervolgens de gebruikersrol die u wilt bewerken in het dropdown menu in de linkerbovenhoek. Zodra u de rol ‘Redacteur' hebt geselecteerd, moet u ervoor zorgen dat het selectievakje voor ‘Anderen bewerken' is ingeschakeld onder de instellingen voor de bewerkmogelijkheden. Hierdoor kunnen redacteuren andere berichten bewerken.

Scroll daarna naar beneden naar de sectie Extra Mogelijkheden en zorg ervoor dat het selectievakje ‘lijst overige berichten' is ingeschakeld. Op deze manier kan iedereen met de redacteur rol de berichten van andere auteurs zien. Sla nu je instellingen op en bekijk de Berichten sectie op je website door in te loggen als een redacteur. Als je de berichten van andere auteurs kunt zien en bewerken, dan betekent dit dat je de instellingen correct hebt ingesteld.

Eigen PHP-code toevoegen aan WordPress thema voor gebruikers

Een andere manier om redacteuren in staat te stellen alle berichten te bekijken is door eigen code toe te voegen aan je themabestanden. We raden deze methode echter niet aan voor beginners omdat het het bewerken van code inhoudt. Om te beginnen kun je deze code toevoegen in het functions.php bestand van je thema of een site-specifieke plugin.

function posts_for_current_author($query) {
global $pagenow;

if( 'edit.php' != $pagenow || !$query->is_admin )
return $query;

if( !current_user_can( 'edit_others_posts' ) ) {
global $user_ID;
$query->set('author', $user_ID );
}
return $query;
}
add_filter('pre_get_posts', 'posts_for_current_author');

Met deze code kunnen alle gebruikers die berichten van anderen kunnen bewerken, alle berichten bekijken. Dit betekent dat redacteuren en beheerders in staat zullen zijn om alle berichten te zien. Gebruikers met andere rollen, zoals bijdragers of auteurs, zien alleen hun eigen berichten. Als je aangepaste gebruikersrollen op je site gebruikt, moet je er rekening mee houden dat gebruikers die berichten van andere gebruikers kunnen bewerken, deze ook in het dashboard kunnen zien.

Bonus: beperk auteurs tot het bekijken van specifieke berichten of pagina's

U kunt ook auteurs, redacteuren, bijdragers en andere gebruikersrollen beperken in het bekijken, bewerken en van bepaalde blogberichten en -pagina's. Met behulp van de PublishPress Permissions plugin, kunt u eenvoudig bepalen welke specifieke berichten en pagina's mensen kunnen bekijken op uw website dashboard. Om te beginnen, installeer en activeer de PublishPress Permissions plugin op uw website.

Stel nu dat u wilt dat een bepaald artikel alleen kan worden bewerkt door de redacteur van de website en door niemand anders. Om dat te doen, kunt u die post bewerken. Zodra je in de WordPress blok editor bent, scroll je naar beneden naar het ‘Permissions: Bewerk deze post' meta box. Vervolgens klik je op het dropdown menu voor alle andere gebruikersrollen en kies je de optie ‘Geblokkeerd'. Standaard zal de toestemming worden ingesteld op ‘Standaard: Ja', waarbij iedereen de post kan bewerken. Zorg er daarna voor dat je de instelling voor de editor op de ‘Ingeschakeld' of ‘standaard: Ja' optie laat staan. Wanneer u de permissies heeft ingesteld, zorg er dan voor dat u uw blog post bijwerkt.


Meer handleidingen over WordPress rollen en gebruikers

Meer handleidingen over WordPress gebruikersrollen, rollen en bevoegdheden:

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het leren hoe u auteurs kunt beperken tot hun eigen berichten in het WordPress admin gedeelte.


Meer weten over Gebruikers alleen eigen berichten aanpassen in WPof info?

Wil je meer weten? Veel bezoekers met interesse in Gebruikers alleen eigen berichten aanpassen in WP bekeken ook de onderstaande handleidingen:


WordPress training onderhoud

De meeste problemen met WordPress sites en webshops ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites en webshops vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress websites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress cursus Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Gebruikers alleen eigen berichten aanpassen in WP?

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Gebruikers alleen eigen berichten aanpassen in WP en WordPress sites en webshops.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven