Waarom kan ik geen WordPress plugin installeren?

Logo cursus traing wordpress

Waarom kan ik geen WordPress plugin installeren?

Waarom kan geen WordPress plugin installeren?

Een vraag die met enige regelmaat gesteld wordt is “Waarom kan ik geen WordPress plugin op mijn website installeren?”. In deze handleiding leest u waarom u een plugin niet op uw website kunt installeren en hoe u het probleem kunt oplossen.

Als je geen plugins kunt installeren is de kans groot dat je geen beheerder bent niet genoeg rechten hebt. Als je je plugins-venster niet ziet in je dashboard is dit waarschijnlijk het geval.

Lees over plugins installeren de volgende handleidingen:

Uw gebruiker heeft niet genoeg rechten in WordPress

Dit is verreweg de meest voorkomende reden waarom je geen WordPress plugin kan installeren. Om een plugin op uw website te installeren, heeft u een beheerdersaccount nodig. Als u abonnee-, auteur- of redacteurrechten heeft, zult u geen plugin kunnen installeren.

wordpress gebruiker rol toekennen

Als u de eigenaar van de website bent en geen toegang heeft tot de beheerdersaccount, dan heeft de maker van de website waarschijnlijk toegang tot die gebruiker. In dit geval moet u de maker, web-designer of webdesignbureau van de WordPress website vragen om toegang tot de beheerdersaccount om plugins te kunnen installeren.

Er is een probleem met de geheugenbeperking

Een geheugenlimiet foutmelding is een heel andere oorzaak van het niet kunnen installeren van een WordPress plugin op uw website. De melding ziet er als volgt uit:

Fatal error: de toegestane geheugengrootte van 58108864 bytes is opgebruikt.

Dit is een beperking ingesteld door uw hosting provider. In het algemeen kunt u het probleem eenvoudig oplossen door de volgende code toe te voegen aan het wp-config.php bestand van uw WordPress .

define(‘WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

Het maakt niet uit waar in het bestand je de entry maakt. Als dit niet werkt, moet je aan je hosting provider vragen of je de geheugenlimiet kunt verhogen.

De bestandsrechten zijn verkeerd

Hosting providers kunnen hun servers op verschillende manieren configureren. Het is mogelijk dat de bestandspermissies op een bepaalde manier geconfigureerd zijn, wat problemen zal veroorzaken wanneer je een plugin probeert te installeren.

U kunt de bestandspermissies zelf wijzigen (bijvoorbeeld naar 777), maar dit brengt veiligheidsrisico's met zich mee en zou niet de oplossing moeten zijn. Opmerking: Als u de bestandspermissies wijzigt, zult u deze om veiligheidsredenen opnieuw moeten instellen nadat u een plugin hebt geïnstalleerd. Raadpleeg de WordPress codex voor hoe bestandspermissies moeten worden ingesteld.

Een andere oplossing is om een e-mail te sturen naar uw hosting provider en het probleem uit te leggen. Misschien is er een fout in de serverconfiguratie die hersteld kan worden, of kan er iets anders gereset worden om alles weer te laten werken.

Wat als ik nog steeds een plugin niet kan installeren?
Het eerste wat ik zou doen, als ik dat nog niet gedaan heb, is een sturen naar je hosting provider met de foutmelding.

Als je hosting provider ook geen idee heeft hoe het probleem op te lossen, zul je handmatig WordPress plugins moeten uploaden naar de /wp-content/plugins map met behulp van een FTP programma.

U gebruikt WordPress.com en niet eigen webhosting

WordPress heeft twee verschillende versies, WordPress.COM en WordPress.ORG. Plugins kunnen echter alleen op de .ORG versie van WordPress worden geïnstalleerd.

Dus als u WordPress.com gebruikt, zult u ongelooflijk lang in het menu moeten zoeken naar de sectie “Plugins”, maar u zult het nooit vinden.

WordPress.com heeft zijn beperkingen en dit is er één van. Als u het gevoel hebt dat u te weinig opties hebt met WordPress.com, zou u kunnen overwegen om over te schakelen naar de .ORG-variant. U moet een domeinnaam en hostingpakket kopen, uw eigen WordPress blog maken en de site onderhouden.


Meer weten over Waarom kan ik geen WordPress plugin installeren?of info?

Wil je meer informatie? Veel web-designers met interesse in Waarom kan ik geen WordPress plugin installeren? bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


WordPress cursus onderhoud

De meeste problemen met WordPress websites ontstaan door een combinatie van factoren. Van webhosting tot de inrichting van je site. Ik heb de laatste 15 jaar vele WordPress sites vast zien lopen, langzaam of gehackt zien worden door de verkeerde aanpak.

Deze problemen, ellende en schade is te vermijden door de juiste aanpak en strategie. Het is even werk en vergt een investering in tijd, geld en energie maar daarna heb je gegarandeerd minder problemen, meer plezier, meer controle en een betere WordPress website.

WordPress cursus onderhoud en beheer

Leer hoe je WordPress sites beter kan beheren en beveiligen in de speciale onderhoudscursus:
WordPress training Onderhoud en beheer

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress website sneller en gestroomlijnder kan bouwen in de WordPress Bootcamp:
Web-development in WordPress Bootcamp

Nog vragen over Waarom kan ik geen WordPress plugin installeren??

Neem eventueel contact op met Arthur als je nog vragen hebt over onderhoud, beveiliging, Waarom kan ik geen WordPress plugin installeren? en websites.

WordPress expert

Arthur Wentzel, web-developer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven