Permanente gewoonte conventie hou webdesign simpel

Logo cursus traing wordpress

Permanente gewoonte conventie hou webdesign simpel

Mensen zijn kudde- en gewoontedieren

Het principe van de eeuwige gewoonte stelt dat mensen sterk op hun geheugen en gewoonte vertrouwen wanneer ze deze of gene taak uitvoeren. Als u bijvoorbeeld een frequent flyer bent, weet u dat u eerst naar de check-in gaat en uw bagage achterlaat, dan door een veiligheidscontrole gaat, dan door de douane en duty-free, en dan naar de boarding gate gaat. Als je om de een of andere reden op de luchthaven aankomt en het hele proces begint niet bij de check-in maar bij de douane, zou je verward, perplex en boos worden. Hetzelfde geldt voor gebruikers van websites en mobiele apps – zij willen dat de dingen zijn waar ze moeten zijn.

Wat kun je als UX-designer doen om dit principe aan te pakken?

Word niet te wanhopig in je poging om de website te laten opvallen. Houd de dingen traditioneel waar ze moeten zijn. Bijvoorbeeld, de footer moet onderaan de pagina staan, en het zijpaneel moet links staan.

Houd de lay-out van de website en de eenvoudig, zodat de gebruiker kan leren om rond uw website te gaan in 1 of 2 sessies. Alle essentiële pagina's moeten één klik verwijderd zijn van de startpagina. In feite is dit niet alleen nuttig voor de gebruikerservaring, maar ook voor SEO.

Meer tips over User Experience en gedrag


Handleidingen User Experience en gebruikerservaring


Wil je meer details over Permanente gewoonte conventie hou webdesign simpelof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Permanente gewoonte conventie hou webdesign simpel bekeken ook de onderstaande artikelen:


Meer halen uit je websites

Wil je meer halen uit je websites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven