UX Ontwerp Psychologie gedrag ervaring bezoeker verbeteren

Logo cursus traing wordpress

UX Ontwerp Psychologie gedrag ervaring bezoeker verbeteren

Er bestaan heel wat definities van gebruikerservaring. Ze zijn allemaal verschillend, maar hebben één gemeenschappelijk kenmerk: elke definitie van gebruikerservaring vermeldt het menselijke element ervan.

Definities Usability, user experience en gebruikerservaring

De definitie van Wikipedia over gebruikerservaring en luidt bijvoorbeeld als volgt:

User experience (UX) is de emoties en attitudes van een persoon over het gebruik van een bepaald product, systeem of dienst.

Volgens Nielsen Norman Group van guru Jacob Nielsen:
Gebruikerservaring omvat alle aspecten van de interactie van de eindgebruiker met het bedrijf, zijn diensten en zijn producten.

Dit is de reden waarom, om een succesvolle gebruikerservaring te ontwikkelen, het UI UX design bedrijf de persoon moet begrijpen die het gaat gebruiken. Dit is waar kennis van in UX design van pas komt.

Daarom wil ik in dit artikel een paar essentiële psychologische fenomenen onder de loep nemen en de manieren waarop ontwerpers deze fenomenen in hun praktijk kunnen gebruiken. Psychologie en user experience gaan immers hand in hand. Zet je schrap! Dit artikel belooft heel interessant te worden!

9 beste tips over User Experience en gedrag


Meer informatie over UX Ontwerp Psychologie gedrag ervaring bezoeker verbeterenof info?

Wil je meer weten? Veel web-designers met interesse in UX Ontwerp Psychologie gedrag ervaring bezoeker verbeteren bekeken ook de onderstaande veel gelezen handleidingen:


Meer halen uit je WordPress websites

Wil je meer halen uit je websites dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven