UX Ontwerp Psychologie gedrag ervaring bezoeker tips

Logo cursus traing wordpress

UX Ontwerp Psychologie gedrag ervaring bezoeker tips

Er bestaan heel wat definities van gebruikerservaring. Ze zijn allemaal verschillend, maar hebben één gemeenschappelijk kenmerk: elke definitie van gebruikerservaring vermeldt het menselijke element ervan.

Definities Usability, user experience en gebruikerservaring

De definitie van Wikipedia over gebruikerservaring en luidt bijvoorbeeld als volgt:

User experience (UX) is de emoties en attitudes van een persoon over het gebruik van een bepaald product, systeem of dienst.

Volgens Nielsen Norman Group van guru Jacob Nielsen:
Gebruikerservaring omvat alle aspecten van de interactie van de eindgebruiker met het bedrijf, zijn diensten en zijn producten.

Dit is de reden waarom, om een succesvolle gebruikerservaring te ontwikkelen, het UI UX design bedrijf de persoon moet begrijpen die het gaat gebruiken. Dit is waar kennis van in UX design van pas komt.

Daarom wil ik in dit artikel een paar essentiële psychologische fenomenen onder de loep nemen en de manieren waarop ontwerpers deze fenomenen in hun praktijk kunnen gebruiken. Psychologie en user experience gaan immers hand in hand. Zet je schrap! Dit artikel belooft heel interessant te worden!

9 beste tips over User Experience en gedrag


Meer weten over UX Ontwerp Psychologie gedrag ervaring bezoeker tipsof info?

Wil je meer weten? Veel cursisten met interesse in UX Ontwerp Psychologie gedrag ervaring bezoeker tips bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Meer halen uit je WordPress websites

Wil je meer halen uit je WordPress sites en webshops dan nu?
Overweeg dan de volgende trainingen en adviezen:

Scroll naar boven