Identiteit en persoonlijkheid voor huisstijl webdesign

Logo cursus traing wordpress

Identiteit en persoonlijkheid voor huisstijl webdesign

Huisstijl, identiteit, persoonlijkheid en branding

Het Principe van Identiteit is belangrijk voor het ontwerp van je WordPress website.

Alle mensen hebben een gevoel van identiteit nodig, een gevoel erbij te horen, een begrip van wie ze zijn. Dit is de reden waarom applicaties en websites met wallpapers zo populair zijn – mensen passen hun toestellen aan om zich uniek te voelen. Daarom verzamelen mensen prijzen en medailles – om zich gewaardeerd en erkend te voelen. Dit is de reden waarom mensen vrienden maken – om zich met iemand verbonden te voelen.

Iets soortgelijks gebeurt met merken – mensen associëren zichzelf graag met merken omdat het hen een gevoel van identiteit geeft. “Ik geef de voorkeur aan producten van Google, dus alleen Google Pixel en Google Home voor mij”. “Ik geef de voorkeur aan koffie van Starbucks, dus geen Dunkin Donuts”. “Ik draag alleen Nikes”.

Wat kun je als UX-designer doen met het Identiteit principe?

Ontwikkel je bedrijfsmerk. Gebruik unieke kleuren, logo's, boodschappen, slogans om de uniciteit van je merk te onderstrepen. Gebruik foto's om de werkelijke mensen achter uw dienst of product te laten zien. Stuur nieuwsbrieven, digests of e-mailkortingen om uw publiek aan uw merk te herinneren. Het belangrijkste is dat je jezelf positioneert als een uniek merk: wat is de unieke waarde die jij je gebruikers biedt?

Laat zien dat u om uw gebruikers geeft. Geef uw gebruikers in elke fase van de gebruikerservaring feedback:
“Deze foto is succesvol opgeslagen” of “Uw verzoek is verzonden, en u krijgt binnen 5 dagen antwoord”.

Vergeet niet om feedback te vragen aan je gebruikers. Maak een met de vraag “Hoe beoordeelt u uw ervaring met onze website? Hoe kunnen we het verbeteren?”. Zorg er wel voor dat dit formulier niet vervelend is – het moet makkelijk over te slaan of te sluiten zijn, en het moet niet te vaak voorkomen. In het beste geval biedt u uw gebruikers een soort beloning voor hun feedback, bijvoorbeeld een gratis onderdeel in uw spel of een korting in uw online winkel.


Tips User Experience en gebruikerservaring WordPress sites


Handleidingen gebruikerservaring voor webdesign


Meer informatie over Identiteit en persoonlijkheid voor huisstijl webdesign of info?

Wil je meer informatie? Veel cursisten met interesse in Identiteit en persoonlijkheid voor huisstijl webdesign bekeken ook de onderstaande handleidingen en artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress site beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Identiteit en persoonlijkheid voor huisstijl webdesign

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Identiteit en persoonlijkheid voor huisstijl webdesign en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven