Toevoegen Google Analytics met WordPress plugin

Logo cursus traing wordpress

Toevoegen Google Analytics met WordPress plugin

Voor de meeste gebruikers is een plugin de gemakkelijkste manier om toe te voegen. Deze methode zorgt ervoor dat u de code van uw website niet hoeft aan te passen.

Toevoegen Google Analytics
met WordPress plugin

Om dit te doen, zijn er 3 manieren die wij aanbevelen:


Google Analytics met Site Kit van Google

Als u Google Analytics wilt toevoegen aan uw WordPress website, kan Google zelf u hierbij helpen met een eenvoudige, maar krachtige plugin: Site Kit by Google WordPress plugin.

Deze gratis plugin koppelt met een paar klikken Google Analytics aan uw WordPress website, en kan vervolgens een aantal extra dingen voor u doen. Naast analytics kan de plugin ook gegevens van andere Google-diensten verwerken, zoals de , Google en PageSpeed Insights, waardoor je een mooi dashboard krijgt op basis van alle gegevens van Google.

Google Analytics koppelen aan WordPress

Hier is hoe je het voor elkaar krijgt: Installeer en activeer eerst de Site Kit by Google plugin, en klik op de knop Start Setup.


De Google Site Kit plugin voor WordPress instellen

  • Zodra u dat hebt gedaan, moet u uw WordPress website koppelen aan uw Analytics-account.
  • Zoals u wellicht verwacht, moet u een aantal stappen doorlopen om te verifiëren dat u de eigenaar van het bent. Je moet dus wel een Google account hebben. Vervolgens geeft u Google toegang tot de gegevens, en stelt u de service in die u aan WordPress wilt toevoegen. Lees handleiding link onderaan deze pagina.
  • Zodra de verbinding met uw Google account is geslaagd, kunt u de gegevens van Google Analytics zien, samen met alle andere diensten die u direct vanuit uw WordPress dashboard kunt activeren. Dit is hoe het eruit ziet:

Vanaf nu kun je al deze gegevens altijd direct binnen WordPress terugvinden via de zijbalk aan de linkerkant.


Meer manieren om Google Analytics aan je WordPress website te koppelen

Vind je dit iets te ingewikkeld en wil je je echt alleen maar richten op Google Analytics, dan kun je de volgende plugin gebruiken: GA WordPress plugin. De handleiding vind je hieronder:


Wil je meer details over Toevoegen Google Analytics met WordPress pluginof info?

Wil je meer informatie? Veel lezers met interesse in Toevoegen Google Analytics met WordPress plugin bekeken ook de onderstaande artikelen:


Scroll naar boven