10 redenen om voor WordPress te kiezen

WordPress is het grootste en in onze optiek het beste CMS systeem. Waarom voor WordPress kiezen?

10 redenen om voor WordPress te kiezen

Er zijn tientallen goede CMS en blogging-tools op de markt, maar WordPress springt er voor mij uit. Waarom? 10 goede redenen om voor een WordPress installatie op je eigen domein te kiezen als je een website gaat maken.

 • 1 WP is gratis

  Iedereen kan het gebruiken en functionaliteit toevoegen. Geen geheime agenda’s. No nonense. Je betaald wel voor plugins en thema’s als je deze nodig hebt. In de praktijk betekent dit dat je voor maximaal 100 à 200 euro klaar bent voor al je software.
  WordPress gratis downloaden op WordPress.org

 • 2 WP is in het Nederlands

  WP is in tientallen talen beschikbaar waaronder Nederlands. Je kan ook een meertalige site maken.

 • 3 WP is gemakkelijk te installeren

  Je kan makkelijk een blog beginnen naast je bestaande website op je eigen domein.

 • 4 WP is gebruikersvriendelijk

  WP is een Content Management Systeem (CMS). Inhoud staat los van de vormgeving. Als je een tekst kunt typen in Word kun je ook met WordPress omgaan.

 • 5 WP heeft duizende thema’s

  WP heeft gratis of voordelige thema’s. Er zijn honderden ‘thema’s’ of templates beschikbaar waarmee je je eigen ‘look and feel’ kunt bepalen van je website of blog. Veel thema’s zijn eenvoudig aan te passen qua kleuren en lettertypes. Bekijk enkele voorbeelden van Thema’s:

 • 6 WP kent duizenden plugins

  WP kent duizenden plugins. ‘Plugins’ zijn kleine toevoegingen aan je weblog zoals een retweet button, sitemap generator (vindt Google leuk), formulieren, nieuwsbrieftool enzovoorts. De meesten zijn gratis.

 • 7 WP is zoekmachine-vriendelijk

  WP is al geoptimaliseerd voor zoekmachines. Je kunt, als je het helemaal goed wilt doen, meerdere SEO plugins installeren. Bekijk enkele voorbeelden:

 • 8 WP is het grootst

  WP is wereldwijd het grootst en groeit nog steeds. Omdat er zo veel WordPress gebruikers zijn is het gemakkelijk hulp te vinden als iets niet lukt. Twitter een hulpvraag (#durftevragen) en ‘help is on the way’.
  WordPress grootste CMS systeem wereldwijd

 • 9 WP groeit met je mee

  Inhoud en vormgeving staan technisch los van elkaar. Als je over enige tijd een andere look en feel wilt, of meer/andere functionaliteit, dan kun je makkelijk switchen naar een ander thema.

 • 10 WP wordt ondersteund door cursuswordpress.com

  Als je er niet uitkomt is er altijd assistentie 🙂


Alternatieven voor WordPress

Er zijn tientallen andere CMS en blogging-tools op de markt. Bekijk enkele alternatieven, die overigens minder goed zijn dan WordPress: