Meest overgewaardeerde thema's gratis betaalde WordPress

Logo cursus traing wordpress

Meest overgewaardeerde thema’s gratis betaalde WordPress

Meest overgewaardeerde WordPress thema's in 2023

Ik wil mensen in hun naïviteit behoeden voor een foute keus. Enkele thema's die je wat mij betreft beter niet kunt gebruiken:

Divi WordPress thema

Ik zie veel mensen dit gebruiken. Waarom? Elegant themes, de makers van Divi, doen ontzettend veel aan branding en . Helpdesk is ook helemaal top. Maar deze heb je zeker nodig. Divi zit technisch hopeloos in elkaar met ontzettend veel database-queries. Divi overschrijft bijvoorbeeld de CSS van gerenommeerde WordPress plugins. Dramatisch. Mijn idee van een website modulair in elkaar zetten met de beste tools gaat hiermee nooit werken.

Het Divi-thema is een voorbeeld van een pagebuilder en een thema in één.

Voor veel mensen is dit een thema met veel mogelijkheden, zodat je niet snel naar een ander thema hoeft over te stappen. Hierdoor kan ik het niet slecht noemen. Maar het is een hell of a job als je toch overstapt op een ander thema. Zolang je ervoor zorgt dat de basisfunctionaliteiten die je altijd nodig hebt niet door Divi worden gedaan, zit je nog goed.

Je kunt beter kiezen voor een losse pagebuilder plugin bij het thema dat je gebruikt. Zo hou je de boel toch enigszins gescheiden en hoef je niet je mooiste pagina's opnieuw op te bouwen bij een themawijziging.
Meer over page builders:

Reviews door Divi affiliates

Divi is populair omdat het vaak positief gereviewed wordt? Waarom? Ik zou er zelf beter van worden om dit aan te prijzen i.v.m. hun affiliate programma (30.000 affiliates met meer dan $3.000.000 per jaar). De gemiddelde affiliate verdiend gemiddeld dus 100 euro per jaar. Grotere bekendere WordPress reviewsites lopen hier dus mooi op binnen.
Daarnaast is het Divi thema ontzettend traag. Je website is langzamer. Dit heeft ook weer negatieve gevolgen voor je positie in de Google zoekresultaten. Nee, keep it real: Divi, dank je.

Kies een eerlijk thema (zoals Astra) van makers die hun thema op de eerste plaats zetten, en niet hun branding. Heb je Divi al gekocht? Switch nu. Beter ten halve gekeerd, dan ten halve gedwaald.
Ik heb een handleiding en review over Divi geschreven met daarin wat tests:
Handleiding en review Divi thema en page builder
Divi kopen
Divi voorbeelden

Avada WordPress thema

Het is met afstand het meest verkochte van Themeforest. Op zich snel en ontzettend veel opties. Nadeel is dat de fusion builder alleen werkt met Avada. Dit wordt er nooit bij verteld. Je kan in de toekomst dus heel lastig switchen van thema. Een no go wat mij betreft als het gaat om duurzaamheid van je WordPress website. Hooguit gebruiken voor kleinere snelle actie-sites.

Avada en snelheid

Daarnaast is het thema de laatste jaren ingehaald wat betreft door andere WordPress thema's wat fnuikend is voor je resultaten in de Google Core Web Vitals en alles wat hiermee samenhangt, zoals:

avada wordpress thema review handleiding snelheid
Snelheid avada wordpress thema in vergelijking met een ander thema

Avada kopen | Avada voorbeelden | test handleiding Fusion Builder“>Lees uitgebreide Avada review

BeTheme WordPress thema

Leuk hoor al die honderden prefab uitvoeringen. Waarschijnlijk daarom zo populair. Maar een draak om mee te werken op lange termijn. Muffin builder werkt alleen met BeTheme en is technisch heel matig. Hele slim branding zorgt voor veel sponning en weinig wol.
BeTheme kopen
BeTheme voorbeelden
Ik heb hier vele cursisten mee zien vastlopen. Niet doen!


Tips voor beste WordPress thema

Wil je advies over welk thema je het beste kan kiezen? Neem dan contact met ons op. Mocht je tips hebben of aanvullingen hebben voor het beste WordPress thema? Laat het me dan weten via contact of telefonisch:

+31 6 2083 0583


Meer weten over Meest overgewaardeerde thema's gratis betaalde WordPressof info?

Wil je meer weten? Veel lezers met interesse in Meest overgewaardeerde thema's gratis betaalde WordPress bekeken ook de onderstaande artikelen:


Training of cursus ontwerp en vormgeving

WordPress design en vormgeving

Leer hoe je je WordPress site beter en kan ontwerpen en vormgeven in de speciale designcursus:
Design en ontwerpcursus voor WordPress

WordPress Bootcamp

Leer hoe je je WordPress site mooier kan maken en vormgeven in de WordPress Bootcamp spoedopleiding:
Design en ontwerp in WordPress Bootcamp

Info over Meest overgewaardeerde thema's gratis betaalde WordPress

Neem vrijblijvend contact op met Arthur als je nog vragen hebt over ontwerp, Meest overgewaardeerde thema's gratis betaalde WordPress en WordPress webdesign.

WordPress designer

Arthur Wentzel, web-designer

06 20 83 05 83

Scroll naar boven