Beste sales funnel wordpress plugins marketing website

Voor sales funnel is het handig als je goede wordpress plugins gebruikt. De beste en handigste wordpress plugins op een rij.

Beste sales funnel wordpress plugins

SEO plugins

Met SEO plugin kun je voor iedere pagina een SEO titel en beschrijving invullen, wat een grote impact kan hebben op je vindbaarheid. Ook kun je aangeven voor welk zoekwoord een pagina geoptimaliseerd is, waarna je te zien krijgt hoe je de tekst verder kunt verbeteren aan de hand van diverse indicatoren. Daarnaast kun je eenvoudig een sitemap aanmaken. Met een sitemap geef je aan Google aan wat de content op je WordPress website is. Eigenlijk is dit een soort inhoudsopgave van je website. Tot slot kun je met een SEO plugin ook erg handig voor het verifiëren van Google Search Console.

Duplicate post

Een andere plugin die ik vaak gebruiken is de Duplicate post plugin. Wanneer je een nieuwe pagina wilt toevoegen aan je website, wil je dat deze in dezelfde stijl komt te staan als je huidige pagina’s. Met de duplicate post plugin kun je eenvoudig een bestaande pagina dupliceren. Vervolgens kun je de content aanpassen en heb je binnen no-time je nieuwe teksten op de website staan!
WordPress pagina’s dupliceren met duplicate post plugin

Akismet Anti-spam plugin

De Akismet Anti-Spam plugin is een noodzakelijke WordPress plugin die je WordPress website beschermt tegen spam als je je reacties aan hebt staan. Het kan vervelend zijn wanneer je veel reacties van spammers krijgt onder blogartikelen of via contactformulieren. De Akismet plugin blokkeert automatisch alle reacties die volgens de database op spam lijken.

Gravity forms

Gravity forms is een WordPress plugin waarmee je zeer eenvoudig contactformulieren kunt toevoegen aan je website. Een handige aanvulling hierop is dat je dit contactformulier kunt koppelen aan je Mailchimp account, zodat je hiermee automatische mailings kunt instellen.

Google Site Kit

Een gratis WordPress plugin is Google Site Kit. Site Kit is de oplossing voor het implementeren, beheren en bekijken van inzichten uit Google-tools om je site succesvol te maken op het web. Het biedt inzichten van meerdere Google-producten direct op het WordPress-dashboard. Allemaal gratis.
Google Site Kit WordPress plugin

Redirection voor nieuwe webpagina’s of website

Bent u van plan over te stappen op een nieuwe WordPress website? Of wil je je content opschonen? Zorg er dan voor dat je de plugin installeert. Met deze plugin kun je eenvoudig 301 redirects instellen van de ene URL naar de andere. Een pagina bouwt in de loop der tijd waarde op en het is zonde dat deze waarde verloren gaat in een 404 pagina.

Ga je verhuizen naar een nieuwe WordPress website? Zorg dan voor een migratieplan waarbij elke huidige URL een redirect krijgt naar een relevante nieuwe URL. Wil je een pagina van je WordPress website verwijderen? Dan kun je er ook voor kiezen om deze te redirecten naar een overzichtspagina of de homepage.

Handleiding doorverwijzing maken met redirection plugin


Uitgebreide Sales Funnel WordPress Plugins

Meer uitgebreide sales funnel en marketing WordPress Plugins vind je hier. Dit is voor WordPressers die er echt voor gaan:


Hubspot marketing WordPress | CRM Customer relationship management

All-in-one Sales Funnel Tools

Hubspot

HubSpot is één van de grootste CRM en marketing automation tools ter wereld. Waarom is HubSpot zo goed en populair:

  • Goed evenwicht tussen mogelijkheden, gebruiksgemak en prijs
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Licenties voor zowel kleine en grote bedrijven
  • Meer dan 70.000 klanten wereldwijd

Lees meer over Hubspot CRM

Active Campaign

Een andere goede tool,, hoewel het geen WordPress plugin is, is ActiveCampaign. Met een CRM-oplossing voor deals, een volledig pakket functies voor marketingautomatisering en alle basisfuncties voor e-mailcampagnes die je zou verwachten, haalt ActiveCampaign het beste uit de andere plugins die ik genoemd heb.

Belangrijkste kenmerken:

  • Ontwikkel een nieuwsbrief vanaf nul met behulp van gratis image hosting, gratis sjablonen, en een drag-and-drop interface.
  • Maak responsieve formulieren die u eenvoudig op uw WordPress- of HTML-site kunt invoegen.
  • Geavanceerde doelgroepsegmentatie op basis van gebruikersgeschiedenis, locatie, interacties en gedrag.

Hoe het wordt gebruikt in een verkoopfunnel: In plaats van te proberen een nieuwe bezoeker van uw WordPress website onmiddellijk naar uw bedrijf te converteren, gebruikt u ActiveCampaign in uw sales funnel om eerst een relatie met hem op te bouwen.

Dit vereist minder denkwerk van de prospect, en ze zullen over het algemeen meer bereid zijn om het te doen, vooral als ze een gratis bron krijgen (zoals een lead magnet).

Zodra u hun e-mailadres hebt, gebruikt u ActiveCampaign om een vervolg-e-mailreeks te automatiseren om hen te voeden zodat ze uiteindelijk kopen. Dit is de “follow up” fase van je funnel.

Sales Funnel handleidingen

Meer sales funnel handleidingen: