Content Management Systeem

Een content management systeem is een softwaretoepassing die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt.

Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van templates en sjablonen. Een CMS is vooral van belang en handig voor websites waarvan de inhoud regelmatig wordt gewijzigd en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. Bijna alle grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.

WordPress als Content Management Systeem

De populariteit van WordPress als CMS is de laatste jaren enorm toegenomen. Sterker nog, WordPress is het meest populaire content management system op het internet. Maar wat is WordPress eigenlijk? Waarom is WordPress zo enorm populair?
Lees hierover meer op:
10 redenen om voor WordPress te kiezen